SPORT
Nézők nélkül, de lesz Jet-Ski Európa-bajnoki futam Leveleken
A COVID-19 járvány okozta hosszú leállást követően a Magyar Nagydíjjal indul augusztus 27-30-án a UIM Jet-Ski Európa-bajnokság - jelentette be Raimondo di San Germano, az Aquabike Promotion ügyvezető igazgatója.

Az eredetileg háromfutamosra tervezett Európa-bajnoki széria első állomását, a Portugál Nagydíjat törölték, a kétfutamos Európa-bajnokság első állomása így Nyíregyháza-Leveleken lesz 2020. augusztus 27-30-án.

A négynapos rendezvény megtartásához a Nemzetközi Szövetség szigorú szabályokat írt elő, ezért a kiemelt sportrendezvényt nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg. Azonban a sport szerelmesei és az érdeklődők nem maradnak látványosság nélkül, az időmérő futamokat és versenyeket folyamatosan közvetíti élőben a szövetség.

A 2019. évi Magyar Nagydíj rendkívül eredményes volt, a magyar válogatott 10 érem megszerzésével a nemzetek közötti éremtáblázatban a második helyen végzett.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a 20 tagú, előzetes magyar válogatott keret tagjai jó formát mutattak az Országos Bajnokság múlt hétvégén rendezett első versenyén, így remélhető versenyzőinknek a tavalyi évihez hasonló, kiváló szereplése.

Az Európa-bajnokság második, záró futamát a lengyelországi Elk városában tartják szeptember 4-6 között.

- FrissMédia -