AKTUÁLIS
#Cserey Erzsi
#New York-i Magyar Színház
#Magyar Hollywood Tanács
#Panoráma Világklub
New York-Hollywood-Kisvárda
Művészeti Találkozót rendezett a Panoráma Világklub Kisvárdán, a Parish Bull Hotel konferenciatermében.

A találkozó díszvendégei a New York-i Magyar Színház és a Magyar Hollywood Tanács tagjai voltak, fővédnökei pedig Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, illetve dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke.

Május 6–án délután, a Művészetek Háza előterében kezdődött a rendezvény, ahol 2016 óta egy, a Kardos Tibor szobrászművész által készített dombormű állít emléket Cserey Erzsébetnek, a New York–i Magyar Színház volt igazgatójának. A megemlékezésen beszédet mondott Bollók Barbara, a New–York–i Magyar Színház elnöke és Kovács Szilvia a New–York–i Magyar Színház igazgatója, majd Leleszi Tibor polgármester, Nagy Józsefné alpolgármester és Nyakó Béla a Várszínház és Művészetek Háza igazgatójával együtt helyezték el a megemlékezés, a tisztelet virágait.

Délután négy órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a találkozó, ahol az amerikai magyarság kulturális törekvéseiről Bollók Barbara és Kovács Szilvia; a Magyar Hollywood Tanács művészeti programjáról Bokor Balázs elnök; a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának idei programjáról Nyakó Béla igazgató; a kisvárdai kulturális életről pedig Nagy Józsefné alpolgármester tartott előadást.

A kulturális műsorban közreműködtek a Kisvárdai Csellózenekar tagjai, a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, illetve Dégi Zoltán és Tasi Dominika, a DoktoRock Színtársulat énekesei.

„Rendezvényünk célja az volt, hogy a Kisvárda–New York szellemi–művészeti híd létrejöttével, a kapcsolat és az együttműködés példaértékű kialakításával kaput nyissunk a magyar színházi közösségeknek, színészeknek, a szakembereknek a diaszpóra művészeti élete felé. Ugyanakkor a honi és az egyetemes magyar kulturális élet részévé váljanak a külhonban, a tengerentúlon létrejövő kulturális értékeknek. Nem titkolt további cél, hogy e szellemi híd egyik alappillére Kisvárda legyen, s ennek révén a kisvárdai nemzetközi kulturális kapcsolatok kiszélesedjenek, mind ismertebbé váljanak a kisvárdai kulturális kezdeményezések.” - nyilatkozta Koleszár Andrásné, a Kisvárdai Panoráma Világklub elnöke, a rendezvény háziasszonya.

- Friss Média -

fotók: Panoráma Világklub