NAGYVILÁG
Belföld
#Soltész Miklós
#Mátészalka
#gyerekek
#karácsony
#ajándékok
Névre szóló ajándékokat kaptak a gyerekek Soltész Miklóstól
​A nyírszőlősi és a mátészalkai gyermekotthonban élő fiataloknak adott át személyre sévrezóló karácsonyi ajándékokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ mátészalkai lakóotthonában tartott ünnepségen elmondta, a névre szóló ajándékcsomagok elkészítésének ötlete Fülöp Attilától, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkárától és munkatársaitól ered, akik tavaly már több gyereket ajándékoztak meg.

"Most ugyanígy ti is sok mindent kértetek, a melegítőruhától a sportruhán keresztül a különböző hajápoló felszerelésekig" - szólt a mintegy ötven-hatvan fiatalhoz az államtitkár. Soltész Miklós elmondta, az ország szinte minden tájékáról mintegy 7500 kérés érkezett személyre szóló, karácsonyi ajándékokkal kapcsolatban kormányzati, vagy a kormány mellett dolgozó munkatársakhoz, akik maguk állítottak össze egy-egy ajándékcsomagot.

Kovács Sándor, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője áldott és békés ünnepeket kívánt a gyermekotthonokban élő fiataloknak, Vinnai Győző, Nyíregyháza és térségének kormánypárti országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a szakemberek ezekben az otthonokban minden segítséget megadnak a gyerekeknek a boldoguláshoz, de céljaik eléréséhez és sikerességükhöz saját közösségük ereje is nagyban hozzájárulhat.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila