PUZZLE
Cukiság
#kiselefánt
#Nyíregyházi Állatpark
#névadás
#Kimani
Nevet kapott a Nyíregyházi Állatpark kiselefántja
Három hónapos lesz az ország egyedüli afrikai elefántborja, aki a hagyományokhoz híven ebben a korban kapott nevet. A kis hölgy idén júniusban született, s ő a negyedik tagja az afrikai elefánt csapatnak. A gondozókat büszkeséggel tölti el az a tudat, hiszen ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában, de ami igazán különlegessé teszi a borjat, hogy zárt tartási körülmények között mindösszesen kettő 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen.

A kis hölgy idén júniusban született, ő a negyedik tagja az afrikai elefántok csapatának. A gondozókat büszkeséggel tölti el a tudat, hiszen ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. De ami igazán különlegessé teszi őt, az a tény, hogy zárt tartási körülmények között mindössze kettő, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen.

A névadáshoz a park gondozói a látogatók segítségét kérték. 14 napon keresztül lehetett küldeni javaslatokat a park közösségi oldalára. A felhívásra több mint 1000 névötlet érkezett, például, a Kiwi, a Buborék, a Jumbó vagy a Kusisimua.

A gondozók azt szerették volna, ha K betűvel kezdődne a kicsi neve, mint az édesanyjáé, Kwanzáé és a bátyjáé, Kitóé, aki 3 évvel ezelőtt szintén itt született, így hosszas mérlegelés után a KIMANI afrikai névre esett a választás - ez szuahéli nyelven szépet és édeset jelent.

- FrissMédia -