SPORT
Labdarúgás
Nemcsak bravúr, szintlépés – új kapuk nyílhatnak a kisvárdai futball előtt
Ezüstérem és nemzetközi kupaindulás – aligha várt volna el bárki ilyen eredményt a szezon előtt a Kisvárdától.

Olvasóink egész évben velünk együtt követhették a Kisvárda labdarúgócsapatának NB I-es mérkőzéseit, így vasárnap arról is olvashattak a FrissMédián, hogy a Révész Attila és Erős Gábor vezette együttes a Ferencváros mögött ezüstérmes lett az OTP Bank Ligában. A szabolcsi klub története legjobb eredményét érte el, amivel fennállása során először kvalifikálta magát az Európa-konferencialiga selejtezőjébe.

Ez a sorozat egyébként még a kisvárdai sikertörténetnél is fiatalabb, idén indult első ízben, s dacára annak, hogy az Európa Liga mezőnyének lefölözése volt a cél, a sorozat azért távolról sem nevezhető színvonaltalannak: az első döntőt José Mourinho Romája és a Feyenoord vívja majd.

A Kisvárda tavaly kezdett el szorgosan körmölni a város futballtörténelmének könyvébe, akkor Supka Attilával 5. lett a csapat, amely akkor szintén rekord volt. Az idei szezont a portugál Joao Janeiro irányításával kezdte meg az együttes, aki olyan repülőrajtot vett a gárdával, hogy hamar el is kelt, a felvidéki DAC Dunaszerdahely vásárolta őt ki szerződéséből.

A szezon hátralévő részét Erős Gábor, majd ezt követően az edzői licencek miatt Révész Attila és Erős Gábor irányításával játszotta le a csapat, amely nem is engedett ki, az utolsó fordulóban megőrizte második helyezését a Honvédtól kikapó Puskás Akadémiával szemben.

Az ezüstérem azonban nemcsak elismerés, egyúttal a klub szintjén nagyon komoly előrelépési lehetőség is. Az Európa-konferencialiga nemcsak anyagi juttatással jár majd (szerényebb mértékben akkor is, ha nem jut csoportkörbe az együttes), ráadásul a nemzetközi porond az átigazolási piacon is vonzóbbá teheti a Kisvárdát a játékosok szemében.

Az európai kupasorozatokban lejátszott mérkőzések minden futballista pedigréjében jól mutatnak, így – bár a klub eddig is jó szemmel igazolt játékosokat – az is lehet, hogy a Várda vezetősége nyáron már még egy polccal feljebb nézelődhet.

Az, hogy ez vajon a siker egyik legjobb kezű kovácsával, Révész Attilával, vagy nélküle történik majd, még nem lefutott kérdés. A szakembert a sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy megy-e vagy marad, amire sejtelmes választ adott.

„Az elmúlt két hétben azt mondtam, csak a futballra koncentráljunk, nem is tárgyaltunk. Higgadt fejjel kell majd döntést hozni. Eddig túl sokat vállaltam, ez a következőkben megváltozik, kicsit lazább élet vár rám” – fogalmazott a sportigazgató, aki teljes joggal érezheti magát kimerültnek a szezon után, hiszen sportigazgatói feladatai mellé féltávnál nyakába kapta a vezetőedzői titulust is, még ha a munkát folytatta is az addig megbízott Erős Gábor.

Hogy hazai fronton lenne még ennél feljebb belátható időn belül, az igencsak bátor kijelentés volna elnézve a Fradit, no meg belegondolva abba, hogy jövőre a Vidi sem biztos, hogy olyan szívességet tesz a riválisoknak, mint idén.

Ami biztos, hogy a Várda most jókora fricskát dobott minden róla szóló pikírt megjegyzés szerzőjének, a szárnyalást pedig nyáron akár nemzetközi téren is folytathatja. Mi szurkolunk tovább!

- FrissMédia -