SPORT
#tűzoltó
#kosár
#sport
#meccs
Nemcsak a tűz, de a labda is pattog
A tűzoltó hivatás és a kézilabda szerelmese Varga László tű. őrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója. A „krisztusi korban” járó fiatalember szabadidejében a nyíregyházi férfi kézilabdacsapat csapatkapitánya és az U9-es utánpótlás edzője, és nem mellesleg gyakorló apuka, nyolc hónapos kisfia már szintén a labda után nyúl.

A nyolcezer fős szatmári városban, Fehérgyarmaton született Varga László tű. őrmester, aki már hétévesen kezdte a sportot, a foci, az atlétika és a szertorna mellett mégis a labdajátékoknál, ezen belül is a kézilabdánál találta meg a számítását. Tizennyolc éves koráig a szülővárosában játszott, majd a megyeszékhely NBI-es csapatához került, két és fél év után már nemzetközi mezőnyben lőtte a gólokat a Temesvár csapatában, de idehaza az Eger és Miskolc városának sikereihez is hozzájárult, végül a szabolcsi vendégszeretet Lacinál is beigazolódott, így a Nyíregyháza együtteséhez tért vissza.

A siker nemcsak a kézilabdában, de a tűzoltóknál is fontos- emeli ki a beszélgetésben, amikor arról kérdezem, hogy miért választotta ezt a hivatást. Az őrmester 28 évesen ugyanis, mint minden élsportoló a jövőt tervezi, így a sportos kihívás mellé olyan elhivatottságot keresett, ahol szintén a legjobbakon múlik egy-egy káresemény hatékony felszámolása. 2014 februárjában szerelt fel a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra, a C szolgálati csoportba, ahol nemcsak a vonulások alkalmával az egyes szeren, de a tűzoltósportokban is az élvonalban van, legyen az labdarúgás, atlétika vagy szakmai megmérettetés.

Nemcsak a vízsugarat, de az NBI/B csoportjában szereplő Nyíregyháza Férfi kézilabdacsapatában a társait is irányítja, miután az idei esztendőtől csapatkapitánnyá választották. A tűzoltó hivatása mellett heti nyolc-kilenc edzéssel készülnek az újabb rangadóra, ugyanakkor Laci a sportban megszerzett tudását tovább is adja, immár két és fél éve az U9-ben szereplő gyerekeknek hetente két edzést is tart- tette hozzá az őrmester.

A folyamatos elfoglaltsághoz pedig a nyugodt hátteret párja Viki és nyolc hónapos kisfia Benett biztosítja, aki az apukájához hasonlóan ugyan még tüzet nem olt, de már labdázik.