AKTUÁLIS
Nem vonult be a börtönbe a fenyegetőző kisvárdai elítélt
Nagy port kavart szerdai cikkünk, amiben egy kisvárda tárgyalásról számoltunk be. Akkor a vádlott egy mentőst a bíró előtt megfenyegetett, azt ígérte, hogy a föld alá ássa. A vádlottat egy másik ügy miatt jogerősen 80 nap elzárásra ítélték. Pénteken, 21-én kellett volna bevonulnia a nyíregyházi börtönbe, de ott a megadott határnapon nem jelentkezett.

Sz. Róbertet még 2019. november 21-én a Kisvárdai Járásbíróság testi sértés bűntettének kísérlete miatt – mint különös visszaesőt - 80 nap elzárás büntetésre ítélte, amelynek letöltését 2020. február 21-én kell megkezdenie. Viszont a pénteki nap folyamán Sz. nem jelentkezett a megadott büntetés végrehajtási intézetben - tudta meg portálunk a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A folyamat része, hogy az elítélt büntetésnek letöltésének kezdetén a jelentkezéskor, a bíróság állítja ki a megfelelő dokumentumokat a BV intézet kérésre, csakhogy ez a kérés nem érkezett meg, mivel Sz. Róbert - bár a kisvárda tárgyaláson ígéretet tett rá - nem jelentkezett. Ilyenkor először a bíróság elővezetést rendel el, ha ez nem vezet eredményez, elfogató parancsot adnak ki.


Egyébként szerdán életveszélyesen megfenyegette a mentőst a kisvárdai bíróságon Sz. Róbert. Azt a mentőst, aki ellátta, majd úgy megütötte, hogy az orrcsontja eltört. Az eset még 2018 májusában történt. A tárgyalást vezető bírónő, Kapiné dr. Farkas Gyöngyi rutinjának és türelmének volt köszönhető, hogy a tárgyalás akkor nem torkollott verekedésbe. Az ügy sértettjének a vádlott azt ígérte, hogy a föld alá teszi.