KÉK FÉNY
Nem volt bűncselekmény a szilveszteri halálos gázolás Nyíregyháza mellett
A szilveszteri gázolás ügyében a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytatott nyomozást május végén lezárta. Nem történt bűncselekmény - közölte a FrissMédiával dr. Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő.

A nyomozás során igazságügyi orvos-, illetve műszaki szakértőt rendeltek ki. Az orvosszakértő megállapította, hogy a gázolás következtében hunyt el a sértett, függőleges testhelyzetben érte nagy erejű tompa erőbehatás (ez volt a gépkocsi). A sértett közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, ami közrejátszhatott abban, hogy féktávolságon belül lépett a 41-es főúton közlekedő autó elé. A gépkocsi nem lépte túl a megengedett sebességet, 75-85 kilométerrel haladt óránként.

A sofőr tehát semmilyen közlekedési szabályt nem szegett meg, ezért nem is felelős a balesetért. Őt egyébként gyanúsítottként sem hallgatták ki - válaszolta megkeresésünkre a sajtószóvivő.

Arra nem tér ki, hogy a rendőrségnek sikerült-e felderítenie, hogy az elgázolt nő irattárcája hogy került a baleset helyszínétől 8 kilométerrel arrébb, Apagyra, ahol egyébként a kétgyermekes nő élt.

Mint írtuk korábban, a halálos közlekedési baleset 2020. december 31-én 19 óra 45 perc körül történt a 41-es számú főúton Nyíregyháza és Napkor között, az utolsó körforgalom után, az aszfaltkeverőnél. Az áldozat egy 35 éves férjezett nő, aki gyalog indult haza Nyíregyházáról Apagyra.

- FrissMédia -