AKTUÁLIS
#jogkör
#kijárási korlátozás
#Kisvárda
Nem szigorít Leleszi Tibor, de ennek feltétele van
Mint írtuk, Orbán Viktor a mai napon jelentette be, hogy érvényben maradnak a kijárást korlátozó intézkedések - azt hetente felülvizsgálva meghatározatlan ideig meghosszabbította. Ezzel egy időben a település polgármesterinek adott különleges jogkörrel, ki-ki maga szabhatja meg a szigorításokat, korlátozásokat.

Portálunk érdeklődésre Leleszi Tibor elmondta, hogy nem kívánnak szigorítani a kijárási korlátozásokon, hisz úgy ítéli meg, hogy a lakosság fegyelmezett volt az elmúlt két hétben. Ugyanakkor, a város polgármestere egyeztetett a Kisvárda Rendőrkapitányság vezetőjével. Az egyeztetés értelmében, fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a Rétköz kapujának számító városban.

A város vezetője arra kéri a lakosokat, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert csak így lehet lassítani a fertőzés terjedését.

Azt kérem Önöktől a döntéseken túl, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljenek az idősekre.

Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek lenni szoktak. Kérem, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra.

Lehet szigorítás bizonyos településeken

Emlékezetes, korábban Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke mondta, hogy a polgármestereknek az a véleménye, különösen a közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel, hogy "nem ördögtől való" a szabályok szigorítása sem. Így tehát könnyen elképzelhető, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által most bejelentett jogosítványoknak köszönhetően, egyes településeken szigorúbb intézkedések jönnek.