SPORT
Labdarúgás
#Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#Újpest Fc
Nem ezért néz focimeccset az ember, avagy 1 pont, nulla gól, és síró labda az Újpest-Kisvárda mérkőzésen
Egy pontot szerzett a Kisvárda az Újpest otthonában a bajnokság 20. fordulójában. A csapatok egy-egy 11-est reklamálhattak, tehát ebben is döntetlenre végeztek. A Várda azt packázta el, hogy az NB I élére álljon.

Akár 15 perces is lehetett volna az első félidő az Újpest-Kisvárda meccsen. Az első 30 percben ugyanis jó csel, pontos passz nem volt, igaz, egy sérülés, valamint egy 11-es gyanú miatt 4 percig állt a játék.

Az első helyzetecske a 4. percben a Kisvárda előtt adódott, Bumba packázta el. Válaszul a 8.-ban az Újpest rúgott szögletet, semmi veszélyt nem jelentett a mieink kapujára. A 10. percben aztán 11-est vizsgálhatott a VAR. Mi a tévé előtt egyértelműnek láttuk az esetet, de az újpesti Pauljevic nem kapta meg felrúgása után a jogosnak tűnő büntetőt. Ráadásul ameddig őt ápolták, Beridze hagyott ki hatalmas helyzetet. A várdai védelem ezekben a percekben nem remekelt.

A 37. perc hozta meg az első komoly helyzetet. A kisvárdai Asani a 16-os vonaláról ráverte, Banai nagyot védett, de a labda veszélyesen pattogott a kapufa felé, Bumba érkezett és lényegében az alapvonalról az oldalhálóba bombázott. Válaszul az újpesti Beridzének köszönhetjük meg, hogy diákolimpián érezte magát és a hatalmas bravúrral védő, de akkor még a földön fekvő Dombó és a kapunk előtt is elgurította a labdát.

A 42. percben megint Asani tesztelte 19 méterről Banait, az újpesti kapus hatalmasat védett, ismét...

A második félidő sem lett jobb, volt olyan 20 perc, amikor maximum a hibás passzok utáni bedobásokat tudtuk volna feljegyezni, de mazochisták azért nem vagyunk. Aztán az 59. percben a kisvárdai védők Dombónak hálálkodhattak, miután lyukas sorfalat játszottak, de a kapusunk odaért a rövid sarokra még annak árán is, hogy ő maga beesett a kapuba.

Ami szurkolóinkat vigasztalhatta, hogy a második félidőt lényegében az újpesti térfélen töltötte a Kisvárda, mégis a 88. percben izgulni kellett, mert Bjelos kiugrott, de aztán 20 méterről teli rüszttel a világba rúgta a labdát.

A 92. percben 11-est reklamáltak a pirosak, a lassításból azonban az derült ki, hogy bár Mesanovic feküdt az ötösön, de ő rúgott istentelen nagyot az újpesti Diaby talpába.

Révész Attila azt mondta az értékeléskor, hogy ezen a pályán jó a döntetlen, de azért három pontot szeretett volna. A szakmai igazgatónak abban adhatunk igazat, hogy a Kisvárda az egy ponttal is előrébb lépett a tabellán, megelőzte a Fradit, de nem tudta átlépni a Puskást. Így jelenleg a második helyen áll. Az már egy másik kérdés, hogy ez kupaszereplést jelentene, de az is igaz, hogy még 13 forduló hátravan.

- FrissMédia -