NAGYVILÁG
Külföld
#blokád
#autós
#határátkelőhely
#Ukrajna
Nem engednek a demonstrálók, újabb határátkelőket zártak le - videó
Summásan így foglalható össze a mai, záhonyi határátkelő blokádja. Merthogy hónapok óta - mióta a törvényt elfogadták -, kisebb demonstrációk, tiltakozások már voltak, de azok részben süket fülekre találtak. Júliusban Kijevet szinte megbénították az érintett autósok, amikor a törvényt első olvasatban elfogadta az ukrán törvényhozás.

Júliusban az érintett autótulajdonosok megbénították Kijev forgalmát az oda szervezett demonstrációjukkal. Ismételten azt követelték akkor, hogy foglalkozzanak érdemben a problémáikkal, mert addig csak látszatintézkedések vagy még azok sem történtek. Hogy mennyire húsba vág az ukrán gépjármű tulajdonosoknak az új törvény, jól példázza, hogy például a benzineseknél 50 eurós az alapkoefficiens, gázolajjal működő kocsiknál 75 euró. Ezt az ötven vagy hetvenöt eurót meg kell szorozni a köbcenti-mutatóval, ezer egységenként kell számolni 50 vagy 75 eurót. Például egy kétezer köbcentis benzinmotornál ez 100 euró, egy 1600-as dízelnél 120 euró. csakhogy ezt a számot még meg kell szorozni a jármű éveivel. Az így leírt képlet alapján számolva egy 5 éves, kétliteres benzines motorral felszerelt kocsi vámadója 500 euró, míg egy 1,6 literes, 10 éves dízel autóé 1200 euró.

November 7-én ismét demonstráltak, annak ellenére, hogy számos ponton módosították az idén július végén első olvasatban elfogadott törvénytervezetet, viszont a brutális bírságokhoz nem nyúltak.

Ukrajnában évek óta súlyos probléma a külföldi rendszámú autók ügye, hisz egyes becslések szerint legalább 400, más becslések szerint akár háromszor ennyi ilyen jármű is közlekedhet Ukrajna útjain. Mint délelőtt a helyszínen elmondták nekünk az autósok: akinek kevés a pénze s valamelyik uniós országgal határos régióban él, az a szomszédban egy-két ezer euróért vásárol magának matuzsálemi járművet, amelyet nem regisztrál. Így azonban csak öt napig lehet az ország területén, utána ki kell lépnie, s újból bejönnie, ezért hatalmas sorok voltak a határátkelőkön. Az új törvény megszüntette az ötnapos időintervallumot, vagyis bezárult ez a kiskapu.

Nem csak a záhonyi határt zárták le

Az ukrán-szlovák közúti határátkelőhelyre vezető Szobránc utcát zárták le a kárpátaljai külföldi rendszámú ukrán autótulajdonosok, a dühös demonstrálók autógumikat gyújtottak lángra – tudósít a Zaholovok.com.ua.

Az úttesten autógumikat égető tiltakozók a Szlovákiából érkezőket átengedik, de az oda tartókat visszafordítják. Ugyancsak szabad utat biztosítanak azoknak, akik gyerekekkel utaznak, orvoshoz mennek vagy előre megváltott repülőjegyet mutatnak fel.

Változatlanul tovább tart a Csap-Záhony közúti határátkelő hétfő reggel kezdődött, valamint a kisbereznai ukrán-szlovák és az aknaszlatinai ukrán-román átkelőhelyek autós blokádja.

Beszámolók szerint a határállomás közelében eléggé feszült a hangulat, az aktivisták megbénították a határátkelő munkáját. A Szlovákiából érkező járműveket átengedik, viszont azokat, akik Szlovákiába szeretnének menni, visszafordítják. Kivételt tesznek azokkal akik, orvoshoz mennek, vagy érvényes repülőjeggyel rendelkeznek, valamelyik Szlovákiában felszálló repülőre.

A megyevezetőkkel egyeztettek a külföldi rendszámos autótulajdonosok képviselői hétfő délelőtt a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatalban – írja a Goloskarpat.

A regionális hírportál beszámolója szerint a megbeszélésen a helyi vezetés részéről részt vett Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója, a vámhivatal, a csapi és a munkácsi határőr-parancsnokság, valamint a rendőrség megyei vezetője. A résztvevők megoldást kerestek arra a problémára, ami a szombat éjféltől életbe lépett új vámszabályok miatt alakult ki a kárpátaljai határátkelőkön. Több száz külföldi rendszámú autótulajdonos rekedt a határ másik oldalán. Ugyanis bár a törvény hatályba lépett, a mechanizmus továbbra is ismeretlen az érintettek számára.

Nem egyértelmű, hogy az ukrán állampolgárok milyen vámszabályok mellett hozhatnak be külföldi regisztrációjú autót Ukrajnába. Az is kérdéses, mi lesz azokkal a járművekkel, amelyek az országban maradtak és túllépik velük az ötnapos tranzitálási szabályt.


Mint írtuk korábban, sokan viszik vissza valamelyik EU-s országba gépjárműveiket és jönnek vissza gyalog vagy vonattal. Bizonytalan az egész helyzet, félnek az emberek, hogy az ukrán hatóságok elkobozzák a kocsit. A törvényi szigorítás miatt több határátkelőnél óriási sorok keletkeztek, sokan igyekeznek kifelé külföldi rendszámos autóikkal.


- FrissMédia -