KÉK FÉNY
Négy embert akart elgázolni egy nap alatt Nyíregyházán
Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki Nyíregyházán, két helyszínen is megpróbálta elgázolni gépkocsival a haragosait.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint a 25 éves férfi városi terepjáróval rendszeresen közlekedett Nyíregyházán is.

Az elmúlt év elején a vádlott kölcsönadott 20.000 forintot az egyik sértettnek, amit szeretett volna visszaszerezni, ezért elment a sértett Nyíregyháza, Örökösföldön lévő
lakására tavaly március 10-én. A sértett édesapja nyitott ajtót, akit a vádlott egy bottal fejbevágott, majd elhagyta a helyszínt. Az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló
sérüléseket szenvedett.

Két nappal később a vádlott a délutáni órákban Nyíregyházán, a Debreceni úton közlekedett a terepjáróval, amikor meglátta a másik sértettet, aki szintén tartozik neki 16.000 forinttal. Megállt a gyalogosan közlekedő sértett mellett, és kérte tőle a pénzt. El is kapta a férfit a nyakánál, a földre vitte, de a sértettnek sikerült kiszabadulnia, és közeli lakóháza irányába futott. A vádlott a terepjáróval utána hajtott, amikor mellé ért, fékezett ugyan, de ezzel a földre lökte a sértettet, aki félelmében felugrott a földről és beszaladt az udvarára, ahová követte őt a vádlott. Egy bottal a lakóház ablakait betörte, majd távozott. Ekkor a sértett rákiabált, hogy miért viselkedik így, mire a vádlott elindult a gépkocsival a két méter szélességű járdán a gyalogos sértett felé azért, hogy elüsse. Fel is gyorsította a kocsit legalább 25 km/h sebességre. A sértett csak úgy maradt életben, hogy a gyorsuló autó elől felkapaszkodott a kerítésre.

Még ugyanezen a napon az esti órákban a vádlott ismét megjelent Örökösföldön azért, hogy a másik sértettől a tartozását visszaszerezze. A lépcsőházban vitába keveredett a sértettel, aki felkiabált a szüleinek, tőlük kért segítséget. A szülők leszaladtak a földszintre, mire a vádlott beült a terepjárójába, a szülők és fiúk pedig kimentek a lépcsőház elé. A három személy álldogált a járdán, mire a vádlott a terepjáróval nagy gázadással feléjük indult, a járművet felgyorsította körülbelül 40 km/h sebességre azért, hogy elüsse őket. Szerencsére ez nem sikerült neki, mert a sértettek elugrottak előle. A vádlott elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélje, továbbá 10 évre tiltsa el a közügyektől és ugyanennyi időre a járművezetéstől is.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- FrissMédia -