SPORT
#LeBron James
#NBA
#kosárlabda
#Los Angeles
#szerződés
Ne akarja tudni, mennyiért szerződött LeBron James Los Angelesbe
A világ talán legjobb kosárlabda-játékosának egyetlen nap is elég volt a döntésre. Július elsejétől volt joga új csapathoz szerződni és LeBron James máris közölte: a Los Angeles Lakers-nél folytatja. 154 millió dollárért.

Az ESPN csatorna szerint így búcsúzott Clevelandtől: köszönöm a legutóbbi négy évet Ohiónak. Mindig ez lesz az otthonom - hangsúlyozta a 33 éves kosárlabda-sztár, aki bajnoki címhez segítette a Cleveland csapatát. A város majd megbolondult az örömtől, mert évtizedek óta nem nyertek semmit sem baseballban, amerikai futballban vagy kosárlabdában. LeBron James itt kezdte pályafutását az NBA-ben 2003-ban és ezzel a bajnoki címmel hálálta meg a Cleveland csapatának a szíves fogadtatást. Csakhogy James legutóbb már nem tudta győzelemre vinni a Cleveland csapatát, mert nem voltak társai. Megalázó, 4-0-ás vereséget szenvedtek a döntőben a nagy vetélytárstól, a Golden State Warriors-tól.

Egyedül nem megy - döbbent rá LeBron James. Ki lesz a partnere a Los Angeles Lakers csapatában? Két sztárbarátját is megpróbálta magával csábítani, de ez nem sikerült. Kevin Durant kitart a bajnokcsapatban, Paul George pedig az Oklahoma Cityben. Miért? Kevin Durant valószínűleg azért, mert újabb bajnoki címekben reménykedik a Golden State Warriors színeiben. Paul George el akart jönni az Oklahoma csapatától, mert képtelen volt együtt játszani Russell Westbrookkal, az Oklahoma Thunder meghatározó egyéniségével, aki meglehetősen önző a pályán. Aztán Paul George kapott egy 137 millió dolláros ajánlatot négy évre és rádöbbent: Russell Westbrook a legjobb barátja és imád vele együtt játszani. Partit rendeztek Russell Westbrook házában és ott jelentették be a jó hírt az Oklahoma számára: Paul George marad.

LeBron James-nek régi jó barátját, Chris Pault sem sikerült rábeszélnie, hogy térjen vissza Los Angelesbe. A 36 éves sztár 160 millió dollárért marad a Houston Rockets-nél. Jövőre megpróbálják elérni a bajnoki címet.

A pénz egyre nagyobb szerepet játszik a profi kosárlabdában is az Egyesült Államokban. Michael Jordan, a megelőző korszak szupersztárja átlépte az 1 milliárd dolláros szintet a Forbes szerint. Ő még nem játékosként, hanem mint csapattulajdonos jutott fel erre a pénzügyi csúcsra, de LeBron James és Kevin Durant aktív játékosként is elérheti ezt. Nemcsak a szerződéses pénzek emelkedtek meg ugyanis jelentősen az elmúlt húsz évben, de a reklámbevételek is. Bár ezek összege általában titkos, de a sportsajtó úgy tudja: LeBron James és Kevin Durant összes reklámszerződése többet ér, mint 300 millió dollár - fejenkén ! Ha tehát a 33 éves LeBron James kitölti négyéves szerződését és a csúcson folytatja, akkor nemcsak kosárlabda-, de pénzügyi rekordokat is dönthet. Kobe Bryant a mintaképe ebben. A Los Angeles Lakers sztárja nemrég vonult vissza, de belevetette magát a bizniszbe. Gyakran beszélgetnek LeBron Jamesszel telefonon. Miről? - tudakolták a sportújságírók. A pénzről - hangzott a velős válasz a jelenlegi amerikai kosárlabda legnagyobb sztárjától, a Los Angeles Lakers-hez 154 millió dollárért szerződött LeBron James szájából.


- FrissMédia -