KULTÚRA
Programok
Nagyon nagy buli készül a hétvégén Kisvárdán!
A rendezvény a Segítő Kéz az Elesetteknek Alapítvány szervezésével a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. támogatásával jön létre, szeptember 9-én és 10-én, vagyis most pénteken és szombaton sok-sok menő programmal vár bennünket a Cine-Food Gasztro- és Ökofesztivál. Arészvétel ingyenes.

Lesz a Főtéren tánc, zene, filmes utcabál, koncertek, pálinkakóstoló és -verseny, gasztronómia, kiállítás, interaktív társasjáték. A gyerekeknek a többi között arcfestés és kézműves foglalkozás, méghozzá a fenntarthatóság jegyében. A felnőttek filmes beszélgetéseken vehetnek részt a Hollywood-sátorban, és a gasztro udvarban az egész család kóstolhat olyan finomságokat, mint például a hagymás kacsamáj vagy a malacsült. De lesz lapcsánkasütés és lecsókóstolás is, nézelődhetünk a gasztromúzeumban, és válogathatunk még bőven a gazdag programból.

A nagy filmes főzőversenyre olyan otthon elkészített filmes ételeket várnak, melyekből a zsűri kitalálja, hogy melyik filmből valók, milyen filmhez köthetők. A finomságokat szombaton 12:30-ig kell leadni a Konferencia Központba. A Gasztro-múzeumban kiállítják őket, a zsűri pedig az ízt és a küllemet is értékeli, és talán azt is kitalálja, melyik filmet idézték meg vele a készítők. A legjobbak értékes jutalmat kapnak!

A Cine-Food Gasztro- és Ökofesztivál sztárfellépői között ott lesz mások mellett Keresztes Ildikó, a Szia Anya, a Beat-lesz, a Kelet Brass Band és Csernák Tibor. Nézzék csak!


- FrissMédia -