KÖZÉRDEKŰ
Agrár
Nagyon közeleg az egységes kérelem beadásának végső határideje
Szankciómentesen idén május 16-ig van lehetőség a közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímekhez kapcsolódóan kérelmet beadni, adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, valamint kifizetési kérelmet rögzíteni - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az Agrárminisztérium (AM).

A május 16-át követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség. A módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponként egy százalékos csökkentésével járó szankciós módosításra pedig június 9-ig nyílik mód.

Idén lehetőség van arra, hogy az élelmezésbiztonság és a takarmányellátás biztosítása érdekében a zöldítési követelmények bizonyos előírásai alól felmentéssel éljenek az érintett termelők, így indokolt erre fokozottan odafigyelni. Bővebb információ ITT érhető el.

A minisztérium arra is felhívta a szarvasmarha és juh állatfajok után kérelmet benyújtó ügyfelek figyelmét, hogy alaposan tekintsék át a kérelmezni kívánt egyedeknél, hogy az ENAR adatbázisba történő bejelentés során betartották-e a jogszabályban rögzített határidőket.

- MTI -