SPORT
kézilabda
Nagyon közel volt a várdai bravúr
Vasárnap az Érd gárdáját fogadta a Kisvárda Master Good SE.

A vendégek két nagykülönbségű győzelemmel a hátuk mögött érkeztek a szabolcsi találkozóra. Szabó Edina csapata a Szent István alakulatát ütötte ki (50-23), legutóbb pedig az újonc szombathelyieket hagyták alaposan helybe (38-21). A kisvárdai alakulat az előző fordulóban idénybeli legjobb teljesítményükkel magabiztosan verték a Békéscsabát.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, Kiss Nikolett és Szabó Laura találataival elhúztak, a hazai csapat azonban nem hagyta magát előbb egalizált, majd a vezetést is átvette. Ezt követően felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól.

A Kisvárda tudatosan lassította a játékot, rendre passzív határig szőtte támadásait, Bakó Botond pedig folyamatosan cserélve tartotta frissen csapatát. A játékrészt Habánková utolsó pillanatokban leadott bombája zárta, ezzel alakult ki a félidei döntetlen.

Álomszerűen kezdte a a második félidőt a hazai csapat, két labdaszerzést követően Dudás, majd Milanovics-Litre találatával először vezettek kettővel a hazaiak, amelyet Rocha látványos csavart lövéssel tovább növelt, majd ismét ő volt eredményes, ezzel már néggyel mentek a hazaiak, közben Pásztor Bettina három bravúrt is bemutatott.

A vendégek öt perces gólcsendjét Szabó Laura törte meg büntetőből. Ezután a vendégek percei következtek, a hazaiak kissé belefáradtak a saját maguk által diktálta tempóba, egyre többet hibáztak, amelyet a rutinos Érd ki is használt és Foggea is egyre többet találkozott a labdával. Az Érd előbb utolérte ellenfelét, majd a hajrára négy gólos előnyt épített fel, eldőlni látszott a találkozó.

Utolsó erőtartalékait mozgósítva még egyszer megrázta magát a Kisvárda és zsinórban három gólt lőve nyílttá tette a végjátékot. Rocha újabb pörgetett lövésével már csak egy volt közte, egy rossz hazai bejátszást követően az ellentámadásból Kisfaludy Anett végleg eldöntötte a találkozót.

Kisvárda Master Good SE-Érd HC 27-29 (14-14)

- FrissMédia -