PUZZLE
Bulvár hírek
#Rihanna
#Barbados
#nagykövet
#turizmus
Nagykövet lesz Rihanna
A 30 éves világhírű énekesnő, aki Magyarországon is fellépett a Szigeten, örömmel vállalta el a miniszterelnök asszony felkérését. Büszke vagyok rá és szívesen dolgozom Mia Amor Motley miniszterelnök asszony csapatában - nyilatkozta a sztár, aki 16 éves koráig szülőföldjén élt.

Ma is van ott háza és rendszeresen részt vesz a karneválokon. Legutóbb félmeztelenül táncolt, de ez egyáltalán nem ártott meg a népszerűségének.

Mit csinál majd Rihanna mint nagykövet? Képviseli és népszerűsíti hazáját a világban! - mondta a miniszterelnök asszony. Barbados turistaparadicsom, de csak kevesen tudják, hogy Rihanna a sziget szülötte. Így gyűjthet jótékonysági alapok javára, melyek a szigetet rendszeresen sújtó trópusi hurrikánok áldozatait támogatják.

Barbadost a világon a legtöbben a kalózfilmekből ismerik. Blood kapitány és a többi híres kalóz kalandjai számtalan hollywoodi filmben szerepelnek. A történelemnek persze van egy sötét oldala is: a brit birodalom idejében itt volt a legnagyobb rabszolgakereskedő központ a Karib-tengeren. Több mint 15 millió rabszolgát szállítottak Afrikából Amerikába Barbados szigetén keresztül.

Ez már a múlt. Ma Barbados turistaparadicsom, melynek leghíresebb exportcikke a rum. És természetesen Rihanna, akinek az eladási statisztikái félelmetesen jók az Egyesült Államokban. 14-szer volt listavezető és még csak 30 éves. A pop zenében nála többet csak Mariah Carey, a Beatles és Elvis Presley adott el Amerikában. Rihanna természetesen nem hagy fel énekesnői karrierjével, hiszen a nagyköveti megbízatás nem veszi el túlságosan sok idejét. Sőt, egy-egy sikeres fellépése sokkal jobban népszerűsíti Barbados kicsiny szigetét, mint bármiféle diplomáciai aktus, amelyről csak nagyon kevesen szereznek tudomást.