SPORT
​Nagycsapat elleni győzelemmel stabilizálta dobogós helyét a Kisvárda
Remek első félidő után egy visszafogottabb második következett, megérdemelt győzelmet könyvelhet el Erős Gábor csapata.

Mint írtuk, közönségszórakoztató első negyvenötperccel szolgált a Kisvárda és a MOL Fehérvár FC a kései vasárnapi ebéd mellé. A 2-1-es hazai vezetéssel záruló félidő után a második felvonás sem indult rosszabbul, főleg a Kisvárda veszélyeztetett. A szabolcsi csapat kezdeményező játéka nemcsak a szurkolók, de a lelátón ücsörgő edzőjelölt, Adrian Mutu számára is biztató lehetett.

A mérkőzés enyhe hazai mezőnyfölény és tulajdonképpen egyre kevesebb izgalom közepette csordogált tovább, percről percre kevésbé érződött a tempón és a gólhelyzetek mennyiségén, hogy éppen az elsőosztály dobogós helyeiért vívnak hatpontos meccset a felek.

Erős Gábor megbízott edző is elkezdte variálni csapatát, ahogyan Szabics Imre is a személyi változtatásokban és a frissítésben hitt. A várdai tréner jól tartotta üzeni hőfokon a csapatát, kollégája esetében viszont úgy tűnt, a padról beszálló új arcok sem tudnak áttörő változást hozni a gárda játékába.

Az utolsó tíz percre ráfordulva a két csapat egy-egy szélről érkező beadással jelezte, hogy hébe-hóba még azért fel tervez bukkanni a másik kapujánál, veszélyt azonban egyik sem jelentett. A Várda a meccs végének közeledtével fokozatosan váltott egyre inkább biztonsági játékra, a Vidi viszont nem tudott eleget tenni az egyébként egész meccsen jól teljesítő szurkolóik kérésének – a „Harcoljatok!” vezényszó mintha nem ért volna célba.

Sőt, a 89. percben a hazaiak lőhettek volna újabb gólt, ám Navratil kiváló visszapassza után Mesanovic tekerését védte Kovács. Az eredmény már nem változott, megőrizve a félidei eredményt, a Kisvárda megérdemelten nyert, s erősítette meg dobogós helyezését a tabellán.