KULTÚRA
Programok
Nagy siker - Kisvárdáról is jelentkezhetnek rá a középiskolások holnapig!
Külhoni és anyaországi diákoknak hirdette meg a Határtalanul középiskolai vetélkedőt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Akárcsak a korábbi években, most is óriási az érdeklődés. A jelentkezőket a megyéből is várják, holnapig, december 15-ig lehet regisztrálni.

A korábbi évek hatalmas sikere után ismét nagy és szórakoztató kihívás várja a középiskolásokat: izgalmas teszt, virtuális kapcsolatok építése az összetartozás jegyében, és egymillió forint osztálypénzt lehetősége a nagydöntőben.

A több fordulós Határtalanul vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzák. Ezen kívül a vetélkedő során több mint 1000 egyéb nyereményt is kiosztanak a szervezők a résztvevők között.

A vetélkedő valamennyi fordulójában külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. A verseny résztvevői azok a külhoni és anyaországi középiskolai osztályok lehetnek, amelyek 2022. január 15 -ig a Határtalanul középiskolai vetélkedő 2021/2022 első fordulójában (alapszakasz) regisztrálnak, és a tesztet kitöltik legalább 1 alkalommal. Az osztály képviseletében elég, ha legalább egy diák kitölti a tesztet. A teszt kitöltése során osztálynevet, csapatnevet, emailcímet és a település, valamint az iskola nevét kell megadni. A verseny szervezői az osztályokat, csapatokat az eredmények értékelésekor régiókba (pl. Felvidék, Erdély stb.) csoportosítják.

A verseny menetéről ITT olvashatnak bővebben. Egyben a regisztrációt és a kitöltendő tesztet is megtalálják a linken!

- FrissMédia -

Fotónkon a kisvárdai Szent László Katolikus Általános Iskola azóta középiskolássá lett hetedikesei, akik 2018 nyarán a Határtalanul program keretében jártak Erdélyben.