18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Most megdöglessz te magyar kutya - üvöltötte a nyírmadai nő, majd leszúrta a férjét
Ma előkészítő ülés keretében megkezdődött annak a nyírmadai nőnek a büntetőpere, aki tavaly a vádirat szerint meg akarta ölni a férjét, miközben azt kiabálta, hogy "megdöglessz te magyar kutya". A nő a mai előkészítő ülésen jogos védelmi helyzetre hivatkozva csak részben ismerte be bűnösségét.

Dr. Mészáros Attila ügyész a vád lényegét ismertetve elmondta, hogy 2022. március 7-én a vádlott és férje veszekedtek Nyírmadán lévő házuk konyhájában. Ennek hevében a nő a konyhaszekrény fiókjából magához vett egy 17 centiméteres kést és azzal a sértett felé indult, miközben "megdöglessz te magyar kutya felkiáltással" megöléssel fenyegette. Ezt látva a férfi maga elé tartott egy széket védekezésképpen, de a vádlott ennek ellenére a késsel hasba szúrta őt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, életét az időben történő szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A nő, bár jobbkezes, a szúrást bal kézzel vitte be, közepes erővel. Ennek oka, hogy a férje által védekezésképp maga elé tartott szék útjában volt a jobbkezes szúrásnak. A kés létfontosságú szervet érintve hatolt be a hasüregbe.

A nőt emberölés kísérletével vádolja az ügyészség, ennek maximális büntetési tétele 15 év börtön. Bár a cselekmény kísérleti szakban maradt, de ez a büntetés kiszabásnál csak enyhítő körülményként vehető figyelembe. Dr. Mészáros Attila főügyészségi ügyész mértékes indítványa szerint ha a nő a vádirattal egyezően beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, hét év börtönt kért kiszabni a vádlottra. Ez a középértéktől egy picivel kevesebb, azonban mivel a nő hozzátartozója sérelmére követte el tettét, automatikusan kizáródik a kedvezményekből. Azaz a hét évet teljes egészében le kell töltenie.


A nő csak részlegesen ismerte be tettét. Bár nem tett vallomást, annyit mondott, hogy védekezésképp szúrt, mivel a férfi támadt rá. Azt állította, hogy párkapcsolati erőszak áldozata, férje rendszeresen verte őt. Védekezésképp előadottak alátámasztására több bizonyítási indítványt is tett, orvosi látlelettel azonban nem tudja igazolni a bántalmazásokat, mivel soha nem fordult orvoshoz.

Maga a veszekedés egyébként akkor robbant ki, amikor a férfi rájött, hogy a nő el akar költözni. Úgy tudjuk, hogy már össze is volt pakolva, csak a kocsit várta.

Mivel az ügyben le kell folytatni a bizonyítási eljárást, dr. Gunyecz Zoltán tanácsvezető bíró tárgyalásra utalta az ügyet. Márciusban a vádlott és a sértett kihallgatása, további tanúk meghallgatása várható.

- FrissMédia -