SPORT
kézilabda
Mosonmagyaróvár elvitte mindkét pontot
​Szerdán a bajnokságot parádésan kezdő Mosonmagyaróvárt fogadta élvonalbeli a kisvárdai csapat. A vendégek teljes kerettel érkeztek, míg itthon az egyébként is szűk keret még egy fővel csökkent, a Vácon orrtörést szenvedett Bouti Fruzsina csak a lelátóról figyelhette az eseményeket.

Hatalmas lendülettel vetette magát a küzdelembe mindkét fél, a vendégek minden megmozdulásán látszott az önbizalom, amelyet az első öt fordulóban szereztek. Nem volt azonban megszeppenve a hazai csapat sem. Horváth Bernadett szerezte ugyan az első találatot, amellyel vezetett a Mosonmagyaróvár, aztán Kisvárda átvette a vezetést és a félidő végéig meg is tartották. Okosan, megfontoltan támadtak a hazaiak, sorra jöttek a bombák, hol Karnik Szabinától, hol Mihálffy Adrienntől, hol Szabó Ninától, de Udvardi Laura is többször betalált szélről. Hátul fegyelmezetten, keményen védekezett a KKC, elvették a területeket a Mosonmagyaróvár nagy lövőitől, a kapuban pedig Pásztor Bettina, majd Mátéfi Dalma is szép védéseket mutatott be. A félidő végére azonban kissé elfogyott a lendületünk, de még így is megérdemelt háromgólos előnnyel vonultak le a kisvárdai lányok a pihenőre.

Fordulás után tovább zárkózott a Mosonmagyaróvár, felpuhult a Kisvárda védekezése, elmaradtak a megállító faultok, így a távoli zónákból zavartalanul tüzelhettek a vendégek. Elöl is akadozott a gépezet, átlövők nem találták a helyzeteket. Jellemző, hogy második félidőben sokáig csak a két hazai szélső volt eredményes, a játékrész egyetlen átlövés gólját, Siska Pálma szerezte az utolsó percben. A Kisvárda feljavuló védelmének köszönhetően azonban végig mérkőzésben volt a hazai csapat, volt a végjátékban pár szerzett labda a lányoknak, amelyeket elszórtak, ez azonban a fáradtság javára írható. A találkozót végül a Mosonmagyaróvár nyerte, a szezonban immár negyedszerre is egy góllal, a játék képe alapján azonban a végig jól küzdő kisvárdai csapat rászolgált volna legalább az egyik pontra.