NAGYVILÁG
Belföld
#MOL
#nyereség
#rekord
Mol: az évtized legmagasabb profitját érte el a vállalatcsoport tavaly
A Mol-csoport nettó eredménye elérte a 307 milliárd forintot (1,11 milliárd dollár) tavaly, ami 18 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, ezzel az évtized legmagasabb profitját sikerült elérni 2017-ben - tette közzé az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A csoport 672,7 milliárd forint (2,44 milliárd dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el tavaly, 14 százalékkal többet az előző évinél, meghaladva a 2017-es éves célkitűzést. A Mol a tavalyi első félév eredményei alapján módosította mintegy 2 milliárd dolláros EBITDA-várakozását 2,3 milliárd dollárra.

A tájékoztató idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki kifejtette: 2017-et újra erős pénzügyi eredményekkel zárta a vállalatcsoport. Értékelése szerint a 2018-as évet erőteljes lendülettel kezdték, de még jelentős befektetési döntések előtt állnak. Céljuk, hogy idén mintegy 2,2 milliárd dolláros EBITDA-t érjenek el, amellyel fedezhetik az átalakítási projektek finanszírozását, miközben növelik a részvényeseiknek fizetendő osztalékot - közölte.

Fotó: Illyés Tibor/MTI