KULTÚRA
Programok
Mix and Move? IGEN! Kisvárdán!
„MIX AND MOVE”, azaz multimodalitás, egy úton – a különböző közlekedési módok igénybe vételének szellemiségében, az Autómentes Napon, Kisvárdán!

Szeptember 22-én, reggel hét órától este öt óráig AUTÓMENTESSÉ VÁLIK (vagyis el lesz zárva a forgalom elől) az Ostrom utca városunkban.

A kisvárdai Autómentes Nap további programja:

10.00 óra: MEGNYITÓ, melynek keretében dr. Seszták Miklós kormánybiztos, térségünk országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor, városunk polgármestere fákat ad át Kisvárda valamennyi általános iskolája, óvodája és a fogyatékkal élők képviselőinek.

10.00-18.00 óráig: ÓRIÁS JÁTSZÓTÉRRÉ változik a sétáló utca, melyben lesz kalandpark, eurobangee, söprögető szimulátor és felfújható légvár.

11:00 órakor: a gyermekek részére, a környezet,- és energiatudatos szemléletmód népszerűsítése a Kisvárdai Egyesített Óvodában, majd
az „ÁSS, ÜLTESS, GYARAPÍTS: S A KÖRNYEZET A FÁNAK ÖRÜL!” - mottó szellemében, közösen ültet fát az óvodásokkal dr. Seszták Miklós és Leleszi Tibor.

A faültetés után a gyermekeknek ügyességi játékok, míg az óvónőknek KRESZ-teszt verseny lesz az intézményben nyereményekkel és ünnepélyes díjátadóval.

Az Autómentes Nap egész napos kísérőprogramja, a „GYALOGOLJ, TOVÁBB ÉLSZ!” szlogennel megvalósuló GOKARTOZÁS, melyet gyalogosan megközelítve, az Attila utcai Gokart-pályán vehetnek igénybe 10:00 órától 17:00 óráig.

A rendezvény minden szegmensében INGYENES!

Szeretettel vár mindenkit Kisvárda Város Önkormányzata!