KULTÚRA
#Ramocsaháza
#falunap
Mintatelepüléssé akar válni Ramocsaháza - videóriport
Tagadhatatlanul itt a nyár, bár a hétvége erre igencsak rácáfolt. A tervezett falunapokat olykor eső miatt a sátrakba húzódva, de megtartották. Stábunk szombaton elsőként a Baktalórántházi Járásba a Közép-nyírségi 1500 lelkes településre, Ramocsaházára látogatott.

A településen kétévente rendezik meg a nagyszabású falunapot, amikor is az önkormányzat a település lakóit egy felhőtlen délután közös eltöltésre invitálja. Bár felhőből nem volt hiány, de ez nem szegte kedvüket a szórakozni vágyóknak, hisz ezen a napon több száz liter gulyás rotyogott az üstökben, amit az önkormányzat dolgozói porcióztak ki. De ezen a napon a gyerekek ugrálóvárat, szimulátort és számos más játékot is ingyen használhattak - avatott be minket a kulisszákba a települést 2016-óta vezető Ragányi Róbert polgármester.

Volt ízek utcája, ahol a település intézményei ízletes falatokkal várták a hozzájuk betérőket, de ahogy az évről-évre lenni szokott a Repelik fivérek is kiállítottak. Repelik József ramocsaházi születésű motorgyorsulási-bajnok aki 15 éve már Budapesten él, de mint mondja számára nagyon fontos Ramocsaháza. Testvére, akivel közös sátorban állítottak ki galambtenyésztéssel foglakozik és ő is szép sikereket ért el.

A falunap apropóján kérdeztük a polgármestert tervekről, nehézségekről, aki mindemellett, hogy eredményekről is beszámolt beszélt az aggasztó népességfogyásról is.