AKTUÁLIS
Minibölcsőde Pusztadoboson
Megközelítőleg 11 millió forintból a pusztadobosi önkormányzat tulajdonában lévő épületből egy nyolc férőhelyes minibölcsődet alakítottak ki Pusztadoboson. A Nyírség és Bereg határán fekvő lévő, picivel több mint 1 500 fős település pályázati és saját forrásból tudta megvalósítani régi álmát.

Az első nevelési nap alkalmából röviden köszöntötte az összegyűlteket Dani Attila, Pusztadobos polgármestere, Sata Bertalanné, a Pusztadobosi Óvoda és Konyha intézményvezetője egyben a Mini Bölcsőde szakmai vezetője és Váradi Éva, a Pusztadobosi Mini Bölcsőde intézményvezetője.

A pályázat keretén belül az önkormányzat mintegy 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet 600 ezer forint önerővel egészített ki. A pályázat során egy önkormányzati tulajdonban lévő épületet újítottak fel és beszerezték a neveléshez szükséges eszközöket.

A fejlesztés eredményeképp május 2. napjától összesen nyolc, három éven aluli gyermek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását, nevelését biztosítják a pusztadobosi Mini Bölcsődében, ezzel is elősegítve a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatását - írja közleményében az önkormányzat.