KÉK FÉNY
Mindent lopott a vasmegyeri asszony a kórházból - videó
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves vasmegyeri lakossal szemben.

Az elmúlt fél évben több sértett tett feljelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, akiktől a kórházban tulajdonította el ismeretlen tettes a pénztárcájukat, a benne lévő pénzzel, bankkártyákkal és személyes iratokkal. A nyomozás alatt a rendőrök látókörébe került a vasmegyeri nő, aki minden bejelentett lopás alkalmával járt a kórház területén.


A rendőrök 2019. május 16-án egy újabb lopást követően fogták el a bűncselekmény elkövetésével, akkor már kétséget kizáróan összefüggésbe hozható nőt. A gyanúsított a terhére rótt hat rendbeli lopás elkövetését beismerte és részletesen elmondta, hogy mely kórházi épületekben és hogyan követte el. Kizárólag pénztárcákat lopott, amelyeket a személyes iratokkal együtt eldobott, a pénzt megtartotta és megélhetésére fordította.

A gyanúsított mindig nőktől lopott, mert állítása szerint az kevésbé volt feltűnő, ha a várótermekben a vele azonos neműek mellett foglalt helyet.

Az asszony a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.