AKTUÁLIS
Mindent a covid uralt 2020-ban Kisvárdán is - képgaléria
Más lett ez az év, mint vártuk. Nagyon más.

2019 decemberében jöttek az első hírek, hogy Kínában valami ismeretlen vírus tizedeli Vuhan városának lakosságát. A globalizáció, a mindent behálózó repülőjáratok ellenére sokan azt gondolták, hogy itt, Európában nem okozhat gondot az új koronavírus. Tévedtek. 2020 tavaszán gyakorlatilag hazánkat is megbénította a járvány, decemberre több mint nyolcezer honfitársunk halála kapcsolható közvetetten vagy közvetlenül a vírushoz.

Átlagosan évente mintegy 20 ezer fotó kerül be a Friss Média archívumába, 2019-ből például 23 ezer felvétel tanúskodik történésekről, eseményekről. 2020-ból azonban jóval kevesebb: összesen 14 ezer fotó őrzi a történelmünk időléptékével nézve pici, de nekünk nagyon is jelentős események emlékét.

2020 márciusától a közösségi rendezvények, koncertek, színházi előadások gyakorlatilag megszűntek létezni, jó esetben a virtuális térbe költöztek át. Kisvárdán az első ilyen virtuális rendezvény a március 15-i ünnepség volt. Majd sorra maradtak el a koncertek, események. A tömegrendezvények helyett az ablakot kitárva villámkoncertekkel lopták be a kultúrát a zenészek és színészek a lakásokba, de volt mozgó koncertre is példa.

Válogatásunk első részében - amely a 2020 januárja és májusa közötti időszakot öleli fel - találkozhatnak megható, megindító, olykor bohókás felvételekkel, melyek mind-mind lenyomatai a történéseknek. Múltunk dokumentumai, hűen próbálják tükrözni a 2020-as évet.

Jöjjenek velünk egy rövid virtuális sétára Kisvárda és környékére.

- FrissMédia -