AKTUÁLIS
#Mikulás
#Kisvárda
#Motoros Baráti Kör Egyesület
Mikulások lepték el Kisvárda főterét
A Motoros Baráti Kör Egyesület minden évben meglepetéssel szolgál, hisz mikulásruhába bújnak, motorra pattannak és ajándékokkal lepik meg az arra járókat, teszik ezt önzetlenül, egy kis mókával, sok-sok szeretettel fűszerezve.

Ma sem volt ez másként, hisz reggel 10-kor már motorok zajától volt hangos a kisvárdai kórház gyermekosztálya előtti parkoló, megérkeztek a motoros Mikulások, s segítőik, a csinos krampuszok.

Az egyesület egyébként közel 40 tagot számlál, őket családtagok, barátok segítik ilyenkor. Bár ma munkanap van, így kevesebben tudtak az akcióban reszt venni, de a lelkesedés, a lendület az megvan – mondta stábunknak az egyesület elnöke.

Kozma Gábor azt is elmondta, hogy a kórházi látogatás során nagy meglepetést okoztak a gyógyuló gyermekeknek, bár van, aki megriadt, de a csomag kárpótolta őt is a kezdeti riadalomért. Mire végig jártak a kórházat a zsákok is kiürültek. A feltöltést, majd gyors csoportképet követően, már Kisvárda főterén hangzott el a dalocska: a „van zsákjában minden jó”.

A palástban, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó Mikulás, eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklós, a Lycia római provinciában fekvő Myra város püspökének népies alakja.