SPORT
Labdarúgás
#Buzsáky Ákos
#edző
#TVE
Miközben a vébét szakértette, kinevezték Buzsákyt edzőnek
A III. kerületi TVE a 36 éves Buzsáky Ákost nevezte vezetőedzőnek. A hússzoros válogatott játékos, aki megfordult a Portóban és az angol Quens Park Rangersben, első edzői feladatát kapta. Buzsáky a világbajnokságon az M4 Sport szakkommentátora.

„Volt egy elképzelésem az edzői karrieremről, azt terveztem, hogy a Grundnál készítem fel magam a pályára, gyerekcsapatoknál, különféle korosztályoknál szerzek rutint, hogy aztán feljebb léphessek – nyilatkozta az Indexnek Buzsáky Ákos.

"Mindig is a felnőtt labdarúgásban akartam szerepet vállalni, de tudtam, hogy az utánpótlás az a terület, ahol eleinte fejlődhetek. Hivatalosan két éve dolgozom, és bevallom, nem reméltem, hogy idén nyáron egy felnőtt klub bennem lát fantáziát. Az életben vannak olyan pillanatok, amikkel nem számol az ember, de ha jön, meg kell ragadnia. A III. kerületi TVE vezetősége megkeresett és felvázolta, hogy velem képzeli el az egyesület a merészebb célok megvalósítását, akkor görcsbe rándult a gyomrom. Legutóbb akkor éreztem ilyet, amikor a QPR ajánlatot tett nekem - mondta az Indexnek.

Buzsáky Angliában végzi az edzői tanfolyamot, Kemény Kristóf lesz a segítője a harmadosztályú csapatnál.

Fotó: MTI