KULTÚRA
Programok
#Kisvárda
#minikoncert
#Snapsz Band
Miénk itt a tér! - fotók, videó a kisvárdai minikoncertről
Minikoncertekkel törték meg a csaknem két hónapos "csendet” Rétköz-kapujában, Kisvárdán. Három helyszínen adták hírül az ajaki Snapsz Band zenészei, hogy a város ébredőben van.

Három helyszínen, élőkoncertek keretében csendültek fel az LGT, Charlie, Republik, Ismerős Arcok, Bryan Adams, valamint a Bagossy Brothers dalai. Presser Gábor – Adamis Anna: Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel (…). - a dalszövegét Koncz Zsuzsa 1996-os stúdió albumáról hallhattuk először.

Azóta 24 év telt el, s talán senki nem gondolta, hogy egy világméretű járvány teljesen átformálja az eddig ismert világunkat. Két hónap alatt sok mindent megtanultunk, sok mindenről lemondtunk.

Hegedüs D. Géza megfogalmazásában: ,,Nincs veszteség ajándék nélkül, nincs nyereség lemondás nélkül." A választásaink is ezt példázzák. Ha valami mellett döntünk, másnak búcsút intünk. A lényeg, hogy megőrizzük az ambícióinkat, a kíváncsiságunkat, hogy töretlen vágyat érezzünk a világ megismerésére, mert akkor értelmet nyer ez a kettősség.

Lemondtunk sok mindenről az elmúlt hónapokban. Lemondtunk, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban, években ismét miénk lehessen a tér.