AKTUÁLIS
Micsoda pálya van a kisvárdai óvodában!
Az Ovi Sport Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen, ez év áprilisában egy multifunkcionális sportpálya került telepítésre a Kisvárdai Egyesített Óvoda Nyitnikék Tagintézményének udvarára, melyet június 7-én adtak át rendeltetésének.

A pályázathoz szükséges önerőt Kisvárda Város Önkormányzata biztosította. Az elméleti és gyakorlati képzésen az érintett az óvodapedagógusok elmélyítették ismereteiket, valamint elsajátították a gyermekek sportág-specifikus oktatásához szükséges legfontosabb alapkövetelményeket.

„Az MLSZ óvodai országos programjának célja, hogy már a legkisebb korosztályt is az egészséges életre, a mozgás szeretetére nevelje, egyúttal biztosítsa a sportoláshoz szükséges optimális kereteket. Ez teljes mértékben összecseng saját Pedagógiai Programunkkal. A szakmai stáb által kidolgozott gyakorlatok elvégzésével olyan lehetőségeket adunk, melyek életre szóló élményeket, előnyöket, különleges fejlődési lehetőségeket biztosítanak gyermekeink számára.” - fogalmazott köszöntőjében dr. Battyhányiné Székely Csilla.

A Nyitnikék Óvoda tagintézmény-vezetője hozzátette: „Sportpályánkért hálásak vagyunk és köszönjük a támogatást dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselőnek, Leleszi Tibor polgármesternek, Kisvárda Város Önkormányzati Képviselő-testületének, az Ovisport Közhasznú Alapítványnak. Köszönjük továbbá az Intézményműködtető Nonprofit Kft. dolgozóinak a tereprendezést és Földi Anikónak az ügyintézést.

„A sport arra nevel, hogy adjuk ki magunkból a legjobbat. A pálya átadása egy nagy ajándék, mert teljes embert csak úgy lehet nevelni, ha a sport is jelen van.” - így fogalmazott beszédében Leleszi Tibor polgármester majd megköszönte a kivitelezőnek és minden munkatársának az elvégzett munkát; a gyerekeknek, pedagógusoknak erőt, egészséget kívánt és hogy használják jó kedvvel és sok-sok sikerélménnyel a pályát: „Kívánom, hogy minden jelenlegi és jövőbeni óvodás önfeledten, játszva sportoljon itt, és ezáltal is sokoldalúan fejlődjön személyiségük!”

Dr. Molnár Andrea, az Ovi Sport Alapítvány elnöke köszöntőjében bemutatta az alapítvány működését, céljait és örömét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy Kisvárda már két ilyen pályával rendelkezik, két óvodában. „Az óvoda pályája az országban a 346., Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 22., Kisvárdán a 2. ilyen jellegű OviSportpálya.” - mondta az elnökasszony.

Dr. Seszták Miklós – az óvodások miatt direkt – rövidre fogott beszédében saját óvodai élményét osztotta meg a jelen lévőkkel, majd az óvodásokhoz szólt és Bíró Gáborral, mint az óvoda körzeti önkormányzati képviselőjével labdákat adott át a kicsiknek, akik birtokba is vették a korszerű, multifunkcionális sportpályájukat.


- Friss Média/DéGé -

fotók: Szabó Sándor