KULTÚRA
Programok
#Nyíregyháza
#program
#színház
#szabadtéri színház
#előadás
#közönség
Meseautóval nyit Nyíregyháza új büszkesége
Elkészült a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad környezettudatos, család- és klímabarát rekonstrukciója.

Mintegy 1,2 milliárd forintos Területi- és Operatív Program keretében a Szabadtéri Színpad teljes területének rekonstrukciója valósult meg, amely magában foglalta a büfék, a rózsakert, a technikai vezérlőépület, a nézőtér, a színpad felújítását, valamint egy új kiszolgálóépület együttes építését is, ahol raktárak és a színészek öltözői kaptak helyet.

Az átépítés során, figyelembe vették a színházat szerető közönség és a színpad közvetlen közelében élők igényeit – emelte ki Kirják Róbert. Az igazgató elmondta még, hogy ennek alapján a mai kor kívánalmainak megfelelő hang-, fény- és színpadtechnikai eszközök szolgálják a nézők kikapcsolódását, és egy akusztikai falrendszer csökkenti a környezetre ható zajterhelést.

Az építészeti fejlesztések mellett és a modern berendezéseken felül, megújult a fa- és növényállomány. A fejlesztés lehetővé tette az építészeti örökség és az építészeti értékek megóvását, és azt, hogy a város központjának egyik legfontosabb kulturális eleme, a mai kor elvárásainak megfelelő rendezvények lebonyolítására alkalmas legyen.

A mai sajtóbejárást egybekötötték egy közönségtalálkozóval is, amin az első 50 regisztrált néző vehetett részt.

A Nyíregyházi Szabadtéri Színpad első előadása a Vadnay László és Vitéz Miklós dr. Meseautó című filmforgatókönyv alapján színre vitt Meseautó lesz, Szente Vajk rendezésben. Nyitó előadás 2018. augusztus 18-án!