AKTUÁLIS
#AHU
#mentős misszió
#Ópályi
#Magyar Afrika Társaság
Megyénkbe hozták az első hazai missziót
Az AHU afrikai orvosi misszióiról már a Friss Média is beszámolt. A társaság jó ideje készült már arra, hogy elindítsa hazai mentőszolgálatát. Önkéntesekből nem volt hiány, adományokból lassan a mentőautó és a felszerelése is összejött. Az első magyarországi küldetésére az elmúlt hét végén indult az AHU mentőszolgálata.

A célállomás Ópályi volt. Herdon János polgármesterrel együttműködve, a Jókai Mór Általános Iskolában került sor a misszióra, ami ezúttal egy egészségügyi szűrőnap volt. Míg az iskola aulájában és tantermeiben a szűrővizsgálatok folytak, a tornateremben a gyerekek számos játékot kipróbálhattak, kézműveskedhettek és megismerhették az afrikai hangszerek világát.

A vizsgálatokon körülbelül kétszázan vettek részt, ebből ötven gyermek. Az önkéntes szakemberek tizenöt olyan esetet szűrtek ki, ahol kórházi vizsgálat javasolt és a tizenötből három embert kórházba is szállított a mentő. A kiszűrt esetek között gyermekek is voltak.

A Magyar Afrika Társaság az ópályi önkormányzattal egyeztetve három nélkülöző család számára juttatott el egy-egy, a mindennapi életet megkönnyítő csomagot, melyet a szűrőcsapat tagjai a nap végén személyesen adtak át a családoknak. Ezen kívül tartós élelmiszerből, gyerekruházatból, tisztálkodó szerekből és játékokból álló adományt is átadott az AHU az Ópályi Vöröskereszt Alapszervezete képviselőjének, aki eljuttatja azokat a rászorulóknak.

- Friss Média -