NAGYVILÁG
Belföld
#Rakamaz
#Katasztrófavédelmi Igazgatóság
#tűzoltó
#verseny
Megyei Tűzoltóverseny Rakamazon
Szombaton rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség és Rakamaz Város Önkormányzata az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók megyei szintű tűzoltó versenyét.

A megmérettetésnek ebben az évben Rakamaz adott otthont, ahol közel ötven csapat, mintegy négyszáz fővel, tizenegy versenykategóriában kismotorfecskendő, illetve Honda szivattyú szerelés és 7x55 méteres váltófutás versenyszámban viaskodott. A Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésével - rendezvényt megelőzően - a helyszínen lévő tűzoltó járművek felvonultak a városban. A versenyt Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Ezt követően Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a versenyszabályokat.

A szabályok alapján kismotorfecskendő és a Honda szivattyú szerelési feladat végrehajtására minden csapatnak két szerelési lehetősége volt, azonban aki kérte a második szerelést, annak az első időeredménye automatikusan törlődött. A tűzoltó váltófutás versenyszámban a csapat összes tagjának futnia kellett, azonban egy-egy résztávon más és más akadályt kellett leküzdeniük. A pálya második résztávján kúszócsövön kúszott, a negyedik távján palánkot ugrott, a hatodikon a futógerendán kellett végig futnia a versenyzőnek. Az utolsó, hetedik távon két tömlő és egy négyágú osztó várta a csapat hetedik tagját, akinek szerelési feladatot kellett végrehajtania.

Az eredményhirdetésen Nagy József tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettes és Dombrády László nyugalmazott tűzoltó ezredes a legjobbakat díjazta. A rendkívül kiélezett versenyen 1300 liter/perces Honda szivattyú gyermek lány kategóriában Rakamaz ÖTE csapata, míg a fiúknál a Szakoly ÖTE II-es csapata bizonyult a legjobbnak. Ugyanezen teljesítményű szivattyúval az ifjúsági lány kategóriában a Szakoly ÖTE csapata, a fiúknál Ibrány ÖTE csapata tarolt. A felnőtt női kategóriában a Geszteréd ÖTE csapata, a férfiaknál a Szakoly ÖTE csapata érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést.

A 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelés ifjúsági kategóriájában Ibrány ÖTE csapata, a felnőtteknél a Tiszadob ÖTE II-es csapata volt a legeredményesebb. A létesítményi versenykategóriában a női csapatok közül a Coloplast Kft. csapata, míg a férfiaknál az Electrolux Kft. II-es csapata érdemelte ki az elsőséget.