SPORT
Labdarúgás
Megvan a történelmi siker, biztos érmes a Kisvárda az NB I-ben
Ezzel zsebben az európai kupaszereplés, ami szintén először adatik meg a nyáron a szabolcsiaknak. A hátralévő két magyar bajnokin a Várda a Puskás Akadémiával versenyez majd az ezüstéremért.

Első félidei jó játékának köszönhetően a Kisvárda 2-1-es vezetéssel kezdhette meg az Újpest elleni bajnoki második félidejét. Ennek köszönhetően Révész Attila együttese annak tudatában futhatott ki a folytatásra, hogy ha megőrzi (vagy még növeli is) előnyét, akkor a bronzérem biztos birtokosaként üldözheti tovább az ezüstre hajtó Puskást, valamint a nyáron szerepelhet a most futó szezonban debütált európai kupasorozatban, az Európa-konferencialigában.

Adódott is lehetőség az újabb gólszerzésre a pirosmezeseknek, ám Asani a 60. percben éles szögből nagy erővel az oldalhálóba lőtt. A 67. percben már Navratil húzta el a labdát a messzire kifutó újpesti kapus mellett, ám a lövést végül kissé ellazázta, belsővel gurította bele a végig kiválóan helyezkedő Diaby lábába a labdát.

A 74. percben az Újpest próbált veszélyeztetni: egy kifejezetten jó és látványos adogatássorozat után Croizet hozta lövőhelyzetbe Beridzét, a georgiai támadó azonban kissé eltörte a labdát, ami méterekkel a kapu mellett vánszorgott ki az alapvonalon.

A játék képét jól tükrözte, hogy az Újpest ultrái a félidő záró harmadába lépve „Húha, gyenge!” rigmusaikkal harsogták túl a hazai publikumot, és ha már lendületbe jöttek, a fradisták felmenőinek is kijutott néhány durvább szitok. A kritika célt is ért, egy szöglet után Csongvai fejese révén kísérleteztek a lilák, ám Dombónak nem kellett izgulnia.

A vendégszektor zúgolódását a hazai nem vette jó néven, a Várdai Vitézek is a tettek, pontosabban hála az égnek csak a szavak mezejére léptek: ők a fradisták egyik kedvenc nótáját, a „Ki nem ugrál…” kezdetűt vették kölcsön. Minderről pedig azért írtunk ilyen részletesen, mert a félidő második felében többet forgott veszélyben a játékosok egészsége, mint a két kapu együttvéve.

Ha szigorúan a futballra szorítkozunk, akkor a mérkőzés záróakkordja Melnyk 25 méteres lövése volt, amit azonban aligha ír majd be önéletrajzába a Várda alapembere. Ez azonban aligha zavarta a szabolcsiakat és szurkolótáborukat, hiszen a csapat megnyerte a meccset és felmarkolta az ezért járó három pontot, na és még sokminden mást is.

Győzelmével ugyanis a Kisvárda hét pontra növelte az előnyét a tabellán 4. helyen álló MOL Fehérvárral szemben. Tekintve, hogy két meccs van hátra, az előny behozhatatlan, a Révész Attila és Erős Gábor vezette alakulat az NB I-ben minimum bronzérmes lesz, nyáron pedig kipróbálhatja magát az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

Gratulálunk!

- FrissMédia -