SPORT
Labdarúgás
Megtört a Kisvárda góltalansága: döntetlent játszottak a Mezőkövesd ellen
A két csapat Mezőkövesden ezelőtt hatszor meccselt, az első (2–2) és a legutóbbi (1–1) találkozójuk hozott döntetlent, 2020 januárjában született az egyetlen matyóföldi siker (1–0), azt követően pedig sorozatban háromszor a vendég szabolcsiak diadalmaskodtak (1–2, 0–1 és 0–2).​

Letámadással indítottak a vendégek, majd a 6. percben egy szabadrúgás következett a hazai együttesnek. A 8. percben Mesanovic próbálkozott egy átlövéssel, bő 23-24 méterről. És GÓL! Hatalmas védelmi hiba után vezet a Kisvárda. Piscitelli adta ki a labdát Beriasvilinek, aki visszapasszolta hozzá, és Mesanovic letámadta, elvette, és belőtte a labdát. Piscitelli nem tudta kicselezni a várdai csatárt. 0–1. A 12. percben szöglet a Kövesdnek, majd a 14. percben a Kisvárdának. A 17. percben újabb szöglet. Ismét Camaj végezte el a sarokrúgást, középen Mesanovic félfordulattal próbálkozott, végül Piscitellié lett a labda. Újabb szögletek, majd nehezen jut el a várdai kapuig a Kövesd, és akkor sem tud gólveszélyes helyzetet kialakítani. A 31. percben Leoni kapott sárga lapot, Karnyickinak rúgott oda. A 41. percben egy hazai támadás végén a balról érkező beadás Bobált találta meg középen, ő meg fejjel próbálkozott, de nem talált kaput. A 43. percben rgyenlített a Mezőkövesd! Több elszalasztott lehetőség után egy rosszul sikerült felszabadítás végén Cseri tette kapura a labdát, de nem pontosan, viszont Besirovic begyűjtötte a labdát jobb szélen, beívelt középre, ott pedig fejjel Lukic befejezte az akciót. 1–1.

Nem volt csere, sok szabálytalan megmozdulást láthattunk a félidő elején. Az 53. percben háromszor is kapura lőtt a Mezőkövesd, először Bobál próbálkozott, majd Besirovic, végül Baranyai, de vagy a kapus, vagy a várdai védők blokkolták a lövéseket. Az 58. percben szabadrúgás a Kövesdnek. Filip egyből kapura ívelt a jobb szélről, Hindrich pedig köszönte szépen a könnyű labdát. A 64. percben megkapta második sárgáját Leoni. Besirovicot rúgta fel, aki megpróbált elrúgni egy felívelt labdát. Kiállította a játékvezető. Jól védekezik a Kisvárda, hiába játszik emberelőnyben a Mezőkövesd. Több csere után az utolsó nagy lehetőség: bedobás után középen Beriaasvili csúsztatott fejjel, majd Bobál ollózással próbálkozott. A Mezőkövesd elszalasztotta a lehetőséget az NB I 24. fordulójában, csak döntetlent tudott játszani az emberhátrányba került Kisvárdával szemben. 1–1 lett a meccs vége.