KULTÚRA
#rendezvények
#döntés
#500 fő
Megszületett a döntés: a zenés rendezvények elmaradnak
Eldőlt, hogy mi lesz a sorsa az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények. Arról már korábban írtunk, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték és légiparádé idén elmarad, most pedig kiderült, mire számíthatunk még.

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.

A kormány semmilyen kockázatot nem vállal, a cél a második hullám megelőzése - hangoztatta.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely azt jelölte meg célként, hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket.

Ennek okán, a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályokat augusztus 15. után is fenntartják, így továbbra sem lehet 500 főt meghaladó rendezvényeket tartani!

Ez érinti a szórakozóhelyeket, valamint az összes áthelyezett fesztivált, köztük a STRAND-ot és az EFOTT-ot is.

A miniszter azt is közölte, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A forrás egy részét kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.