NAGYVILÁG
Belföld
#Kraszna
#Mátészalkai Járási Mentőcsoport
#területi önkéntes mentőcsoportok megyei versenye
Megőrizte veretlenségét a „Kraszna”- Mátészalkai Járási Mentőcsoport
Szombaton szervezete meg országosan is egyedülálló módon a területi önkéntes mentőcsoportok megyei versenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bujtosi városligetben. Az eseményen a társ és együttműködő szervezetek képviselői, valamint a járási hivatalok vezetői is részt vettek.

Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője és Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

A 15 csapat, 9 állomáshelyen mérte össze tudását, amelyben elméleti és gyakorlati feladatokban kellett bizonyítaniuk. Így volt homokzsáktöltési, távol dobási feladat, de nyúlgátat, mobilgátat és sátrat is építeniük, valamint bontaniuk kellett az ötfős csapatoknak, valamint be kellett bizonyítaniuk, hogy füsttel telítődött épületben hogyan tájékozódnak, illetve a sérültek legrövidebb időn belül történő mozgatása is a feladatok között szerepelt a katasztrófavédelmi teszt mellett. Volt honvédelmi és katasztrófavédelmi felkészítés, a vízügyi feladatokban pedig a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai működtek közre.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának elsősegély-nyújtási, újraélesztési felkészítését, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzési sátrát és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság technikai eszközeinek a kiállítását, valamint a MAGOR egyesület bemutatóját is láthatták a résztvevők.

A verseny összesítése után az első helyezett a „Kraszna”- Mátészalkai Járási Mentőcsoport (Nagyecsed ÖTE) lett, a MAGOR Katasztrófa-elhárításban Résztvevők Támogatásáért Egyesület, valamint a Nimród Kemecsei Járási Mentőcsoport előtt.