KÉK FÉNY
Megölték a testvéremet – mondja Aranyosapátiban egy szörnyű baleset áldozatának testvére
Épp ésszel fel nem fogható, ami Aranyosapátiban történt ma délelőtt. A falu lakói megdöbbenéssel mesélik az információ foszlányok alapján összerakott szörnyű esettet. Az áldozat egy 43 éves helyi féri, aki alkalmi munkákból tartotta fen magát, a mai napig.

A település főutcáján kezdjük a kutatást, majd hamar segítségünkre siet egy népes roma család. Oda tessék menni, ahol homokkal le van szórva a járda. Igen, a tragédiára egy homokkal s földel leszórt nagyobb terület emlékeztet, itt találták meg Lászlót, aki reggel dolgozni indult a Zolihoz, de oda már nem érkezett meg. „Zoli helyett Robinál kötött ki”- sorolja a elhunyt testvére, akinél az egyébként gyermektelen, nőtlen Laci lakott.

A leánytestvérnek reggel 10 óra környékén szóltak, hogy a testvére meghalt. „Ott fekszik a Robi háza előtt. „Megölték a testvérem” – jajveszékel a csontsovány, negyvenes éveiben járó nő. Majd könnyes szemekkel alig érthetően megjegyzi: mi voltunk a családja, mi ketten a testvéremmel.

A történetet hallgatva szörnyű tragédia bontakozik ki a fülünk hallatára.

Laci reggel elindul dolgozni egy helyi vállalkozóhoz, de oda nem érkezik meg, mivel útközben egy helyi gazda, Robi elcsalja fát vágni, pakolni a településtől nem messze található tanyára.

Lacit itt éri élete utolsó mozzanata: favágás közben egy méretes fa szétzúzza a fejét. Valószínűleg azonnal meghal. A történet megdöbbentő része akkor következik be, amikor a tanyán dolgozó többi ember a mozdulatlan testet berakja a gépkocsiba.

Állítólag Laci ekkor még élt - legalábbis a helyiek azt mondják. Hogy élt-e, azt esetleg az orvos-szakértő tudja megállapítani, de az tény, hogy a balesetet szenvedett áldozathoz nem mentőt hívtak, nem is orvoshoz vagy kórházba vitték, hanem a vállalkozó lakása előtti járdára rakták ki, miután több kilométert furikáztak vele.

A rendőrség annyit közölt, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult nyomozás az aranyosapáti üggyel kapcsolatban. A részletekre és a miértekre a válaszokra a nyomozás lezártával talán választ kapunk.

Addig is elgondolkodik az ember, hogy a kapzsiság vagy az emberi butaság vezet odáig, hogy egy balesetet szenvedett emberhez nem mentőt hívnak, hanem kocsikáztatják, majd élettelen testét kirakják.

Vagy – amire már volt esete – egyszerűen a felelősségre vonás elől akart menekülni a vállalkozó, mert hogy az áldozat nem volt bejelentve és valószínűleg a munkavédelmi előírásokat sem tartották be.

- FrissMédia -