KÉK FÉNY
Megölte az apját a nyíregyházi fiatal
A bíróság a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásáról döntött. A terhelt a bíróságon szembesült azzal, hogy édesapja ma hajnalban belehalt a sérülésbe.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást C. Péter 23 éves nyíregyházi lakos ellen.

Reggel vezetőszáron, bilincsben kísérték a tárgyalóterembe a 23 éves nyíregyházi fiatalt, aki két ember életét akarta kioltani. Ma hajnalban az édesapja belehalt a fia által okozott hasi szúrásba. C. Péter a bíróságon szembesült tettének következményével, zokogva temette arcát a kezébe. Később viszont azt mondta: „ő kereste magának a bajt”. A család egyébként meglehetősen viharos kapcsolatot ápolt a kisebbik fiúval, akinek 27 éves testvére Egerben él és a terhelt elmondása szerint nem foglalkozik a családdal.

A gyanúsított tegnap a hajnali órákban ittas állapotban tért haza édesapja házába, majd az ott ideiglenesen lakó és az emeleti szobájában alvó 26 éves nyíregyházi férfit minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte, miközben megöléssel fenyegette.

A bántalmazásnak végül az emeletre felsiető édesapa vetett véget. Ekkor a 23 éves férfi őt is megtámadta, majd a konyhából egy kést vett magához, amivel életveszélyesen megfenyegette, megszúrta.

Az 50 éves sértettet életveszélyes sérülésekkel, eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére ma hajnalban meghalt.

A rendőrök a helyszínről gépkocsival elmenekülő fiatal férfit a bejelentést követő fél órán belül Kótaj külterületén elfogták. Előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Ittas vezetés miatt külön büntetőeljárást indítottak ellene.

A Nyíregyházi Törvényszék ügyészi indítványra ma reggel elrendelte a terhelt előzetes letartóztatását, ezt 30 napig tartják fent. A döntést a terhelt védője és az ügyész elfogadta, a terhelt fellebbezést jelentett be.

- FrissMédia -