NAGYVILÁG
Belföld
Megnyugtató hír jött a koronavírusról
Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán. Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebben betegednek meg itthon Covid-19-ben a közeljövőben.

A 46. héten országos átlagban tovább csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, csökkenés Debrecenben, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Veszprémben tapasztalható - tették hozzá.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden mintavételi helyen továbbra is az emelkedett tartományba esik.

Ami pedig a most közzétett adatokat illeti: a múlt héten 61, többségében idős, krónikus beteg halt meg koronavírus-fertőzés miatt, 12-vel kevesebb, mint az előző héten. Csökkent az új fertőzöttek száma is, méghozzá 333-mal, 4098-ra. Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az utóbbi két adat enyhe (12, illetve 1 fő) emelkedést mutat az egy héttel korábbi állapothoz képest.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 419 996, közülük 6 206 388-an a második, 3 901 632-en a harmadik, 387 872-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

- FrissMédia -