AKTUÁLIS
Megnyílt a Kisvárdai Járásbíróság új kiállítása
Ismét egy kicsit szebbek lettek a Kisvárda Járásbíróság épületének belső falai, hisz Z. Tóth Sándor festőművész „Tiszai és más pillanatok” című kiállításának megnyitója alkalmából táj, portré és vallási témákat feldolgozó festmények kerültek falaira.

A kiállítáts az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett „Nyitott Bíróság” program keretében rendezték meg. Kisvárda e programban kimagasló helyet foglal el, hiszen a város pezsgő kulturális életének egyik színfoltja a bírósági épületben megrendezett kiállítások sora.



Számos egyéni és csoportos kiállításon van túl a művész, akinek 2009 márciusában Tiszai pillanatok címmel kiállítása volt a Budai Várban a Magyar Kultúra Székházában. 2011 májusában alapító tagja volt a Magyar Művészek Világszövetségének, továbbá a nyíregyházi székhelyű Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesületnek alapítója is. 2008-ban művészt soraiba választotta az Országos Képző és Iparművészeti Társaság.

"A Tiszatáj és az itt élő emberek, valamint táj és az ember szimbiózisa a kedvenc témáim, realisztikus felfogásban. Szeretettel gondolok Széles Endre rajztanáromra, Debrecenben a Meggyesi-körre, ahonnan a kezdeti lépéseim indultak ezen a csodás,varázslatos úton" - vallja magáról a művész.



A megnyitó kezdetén a járásbíróság elnöke, Kapinné dr. Farkas Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy a programhoz kapcsolódva a bíróság – alkotmányos feladatain túlmenően – évről évre eredményesen vesz részt a kulturális értékek közvetítésében és a hagyományok ápolásában. E tevékenységét a helyi önkormányzattal kötött kulturális együttműködési megállapodás is segíti.




Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke kiemelte a bíróság által szervezett kulturális rendezvények jelentőségét és eredményeit, valamint a jövőt illetően is biztosította támogatásáról a programban résztvevőket.

A kiállítást A. Tóth László címzetes általános iskolai igazgató - a művész testvére - nyitotta meg, aki a festő életútját bemutatva méltatta eddigi érdemeit. A 24 tájképből, portréból álló kiállítás április 21-ig látható a bíróság épületében, ezt követően pedig Záhony ad majd otthont neki a várossá válása 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat részeként. A megnyitón 50-60 érdeklődő vett részt, ami azt tanúsítja, hogy a bíróság által befogadott kiállítások egyre népszerűbbek.

- FrissMédia -