KÖZÉRDEKŰ
Megerősített szolgálattal Kisvárdán is
Hosszabb nyitvatartással várják a megemlékezőket a kisvárdai temetőkbe mindenszentek és halottak napja alkalmából. Ilyenkor sokkal több lopás és baleset történik, mint egy átlagos napon. A kisvárdai temetőt üzemeltető OMEGA temetkezési vállalkozás és a kisvárdai polgárőrség megerősített szolgálattal készül az ünnepekre.

Azt tanácsolják, hogy azok, akik sötétedés után mennek ki a temetőbe, vigyenek magukkal zseblámpát. Ilyenkor ugyanis sokan esnek el. Külön kiemelik, hogy a gyerekek nagy veszélyben vannak, mert egy meglazult sírkő könnyen ledőlhet, és halálos balesetet is okozhat.

A rend őrei is készülnek

Rengeteg rendőr lesz az utakon, illetve a temetők környékén. Honlapjukon azt írják, hogy fontos tudni, hogy a következő napokban jelentősen nő a forgalom bizonyos helyeken. Azt azonban külön kérik, hogy ne megszokásból vezessenek a sofőrök. Azért is lesz sokkal több rendőr a temetők környékén, mert ilyenkor több a kocsifeltörés, zseblopás, viráglopás és a sírrongálás.

Ahogy arra is figyelmeztetnek, hogy senki se hagyja nyitva a kocsija ajtaját, és az ablakokat is húzzák fel, még akkor is, ha csak rövid időre szállnak ki. A trükkös lopásokkal kapcsolatban azt tanácsolják, hogy mindenki legyen gyanakvóbb és tartózkodóbb, és ne hagyjon látható helyen semmilyen iratot és értéket a kocsiban.

A zseblopásokat általában az utcán, illetve buszokon követik el, itt érdemes figyelni. A rendőrök szerint ilyenkor a pénzt, illetve a bankkártyát érdemes biztonságos, nem látható helyre tenni, például a kabát belső zsebébe.

Fotó: FrissMédia/archívum