AKTUÁLIS
Megérkeztek a Sinopharm oltóanyagok is megyénkbe
Ma reggel közel 15 ezer Sinopharm-vakcina érkezett megyénkbe. Az oltóanyagot még ma kiszállították a járási hivatalokba, ahol a háziorvosok átvehetik az ampullákat és megkezdhetik velük a lakosság oltását a megye összes háziorvosi praxisában.

Van olyan praxis, amely már a mai napon átvehette az oltóanyagokat. Dr. Leövey Tibor háziorvosnak Román István kormánymegbízott adta át a több mint 50 beteg beoltására elegendő csomagot Nyíregyházán, a Népegészségügyi Főosztály épületében.

A kormánymegbízott elmondta: a Sinopharm vakcinája már az ötödik oltóanyag, amely Magyarországon elérhetővé válik. A megyébe közel 15 ezer ilyen típusú vakcina érkezett, így a megye valamennyi háziorvosához több mint 50 páciens beoltására alkalmas készítményt juttat el a Kormányhivatal. Így a háziorvosok az eddigieknél sokkal nagyobb mennyiségben olthatnak. Múlt pénteken újabb, több mint 200 ampulla AstraZeneca vakcina érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalhoz. Így a héten már ismét 2000-nél több, 18-59 év közötti kockázati csoportba tartozó, előzetesen regisztrált embert oltanak be a háziorvosi praxisokban. Ezen túl további, csaknem 3000, a legidősebb korcsoportba tartozó ember oltására elegendő vakcina érkezett a megyébe a Pfizer-BioNTech oltóanyagából is. Ezzel az oltóanyaggal a megyei oltópontokon oltják a regisztrált legidősebb korcsoportba tartozókat. A pácienseket a háziorvosok jelölik ki, ők foglalnak időpontot az oltópontokon, és ők szervezik meg a betegszállítást is, amennyiben ezt a páciens igényli - részletezte a kormánymegbízott.

Román István emlékeztetett rá: a megyében az elmúlt héten az idősotthonokban és szociális intézményekben több mint 5500 ellátott második körös oltására került sor. A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a járvány újra felfutó ágban van, továbbra is versenyfutásban vagyunk az idővel, így nagyon fontos, hogy az oltóanyagok minél hamarabb és minél nagyobb mennyiségben érkezzenek, és mindenki éljen az oltás lehetőségével. Aki még nem regisztrált, az mihamarabb tegye meg ezt a vakcinainfo.gov.hu oldalon.


- FrissMédia -