KULTÚRA
Gasztro
#grillsütő
#Svájc
#nyugdíjas
Megépítette a tökéletes grillezőt a kolbászőrült nyugdíjas
Megtakarított pénzét és három évét tette rá a gépre, amit azért kezdett el tervezni, mert túl lusta volt forgatni a húsokat.

Gabriel Strebel nem nevezhető átlagos svájci nyugdíjasnak, karrierje lezártával ugyanis utazás és pihenés helyett három évet a grillmániájához köthető projekt fejlesztésével töltött el. A nyugdíjas mérnök 300.000 svájci frankját a tökéletes, vertikális grillsütő létrehozására költötte. A cél az volt, hogy a lehető legtöbb kolbászt süsse meg anélkül, hogy a húsokat forgatni kellene, és még egy abszolút amatőrnek se okozzon kihívást a gépezet kezelése.


A befektetett energia végül megtérült, 3 év után elkészült a Grillrad, amely 200 kolbászt képes megsütni egy óra alatt. A forgatást egy kerék végzi a különleges gázgrillen, a kolbászok mellett pedig csirkeszárnyakat, vagy akár banánt is lehet készíteni vele. A kolbászok 5 percig sülnek, odaégetni pedig egyenesen lehetetlen őket, hiszen mérnöki precizitással pont annyi ideig készül az étel, amíg tökéletes lesz.

Strebel grillsütője annyira bevált, hogy már több, mint 120 hentes és vendéglátóhely rendelt belőle. A nyugdíjas feltaláló ennyivel azonban nem éri be, jelenleg is gépe továbbfejlesztésén dolgozik.

- FrissMédia -