KÉK FÉNY
Megdöbbentő részletek derültek ki a nyírturai halálos balesetről
Tavaly december 22-én a 4-es számú főúton, Nyírturánál történt egy szörnyű baleset, ahol a gépkocsit vezető vétlen édesapa szörnyethalt, lánya és felesége súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség ez év július 14-én megvádolta a balesetet előidéző nyíregyházi férfit.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy nyíregyházi férfival szemben - írja a FrissMédia kérdésére válaszolva dr. Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő.

A három méter széles sávból egy métert elfoglalt az utánfutó, amivel a férfi fáért ment a főút melletti erdős területre. Nem elég, hogy az út harmadát elfoglalta az utánfutó, de azt úgy állította le, hogy a hátfalát lenyitotta, ezért a járműszerelvény észrevehetőségét megnehezítette.

Nem ismerte el a felelősséget

Ekkor közeledett a főúton 65-70 kilométeres sebességgel a sértett a személyautójával, melyben felesége, valamint gyermeke is utazott. Az édesapa későn észlelte a nehezen látható utánfutót. Fékezett ugyan, és balra is kormányzott, mégis nekiütközött.

Az ütközéstől gépkocsija befordult a szemközti sávba, oldalára borult, és nekiütközött a vele szemben szabályosa közlekedő másik autónak.

Több hónap felépülés, a kislány lehet, hogy maradandó károsodást szenvedett

A gépkocsit vezető sértett a helyszínen meghalt, míg kiskorú gyermeke 10–12 hét alatt gyógyuló fejzúzódást, lábsérülést, kézsérülést és szalagszakadásokat szenvedett, ezek maradandóságáról az orvosszakértő később fog nyilatkozni.

A sértett házastársa 8–10 hét alatt gyógyuló fejsérülést szenvedett és az orsócsontja is eltört.


Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó fogházbüntetésre a vádlottat és tiltsa el a járművezetéstől, továbbá kötelezze a közel 500 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezért a bűncselekményért egyébként 1–5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint - jegyzi meg a szóvivő.

A Nyíregyházi Járásbíróság eddig egy tárgyalást tartott az ügyben, melyen a vádlott nem ismerte el a felelősségét. A következő tárgyalás 2020. január 8. napján lesz.

- FrissMédia -