AKTUÁLIS
Még lehet jelentkezni az ingyenes Bor a vendéglátásban képzésre Nyíregyházán
Rendkívüli sikerrel indult el Budapesten az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket és megyénkben is elérhető.

Mi alakítja a hazai borok karakterét és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor és melyek a bor-étel párosítás alapelvei?

Többek között ezekről is hallhattak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én. A teltházas eseményen két neves szakember, Petzold Attila boroktató és Blazsovszky Péter sommelier avatták be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba. A közönség soraiban ülő, éttermi és szállodai szakemberektől rengeteg konkrét, gyakorlatias kérdés is érkezett, workshop jelleggel.

A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek és egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam ingyenes, 1 napos, melynek végén a résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült.

A képzés Nyíregyházán is elérhető, és még vannak szabad helyek! Az időpont október 20. A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott.

Regisztráció ITT.

- FrissMédia -