18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#emberőlés kísérlete
#rendőrség
#vádemelés
#Nyírtelek
Még emlékezni is rossz az esetre! A nyírteleki emberölés kísérlet ügyében lezárult a rendőrségi eljárás
A rendőrség az emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt folytatott ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. Az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - olvasható a police.hu oldalon.

Mint korábban hírt adtunk róla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. D. 29 éves nyírteleki lakos ellen. A férfi feleségére támadt és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő közvetlen életveszélyben volt.


A rendőrségre egy férfi tett bejelentést 2022. szeptember 30-án 6 óra 9 perckor és elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi felesége vérző sérülésekkel kért tőle menedéket és segítsége. A férje ugyanis megütötte, és többször megszúrta egy késsel, A bántalmazott nőnek sikerült a házból kimenekülnie, de másfél éves gyermeküket már nem tudta magával vinni.

A segélyhívásra a rendőrök azonnal reagáltak. Perceken belül a helyszínen voltak, ahol a sebesült nőt a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítették. A fiatal nő - mielőtt eszméletét vesztette - még annyit el tudott mondani a rendőröknek, hogy a férje közös gyermeküket bezárta egy szobába. Arról is beszámolt, hogy a férje bántalmazta őt, többször megszúrta, miközben azt kiabálta, hogy mindenkit megkésel, aki be mer menni a házba, és önmagával is végezni fog.


A rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központja riasztotta a Terrorelhárítási Központot. Az azonnali beavatkozást igénylő helyzetben rendhagyó módon a Terrorelhárítási Központ főigazgatója telefonon tartva a kapcsolatot a helyszíni parancsnokkal, személyesen irányította, instruálta a helyszínen intézkedő rendőri egységeket. A felfegyverkezett férfi mielőbbi elfogása, és a gyermek sérülésmentes biztonságba helyezése volt a cél.

A nyíregyházi rendőrök behatoltak a lakóházba, ahol a gyerekszobába bezárva sértetlenül megtalálták a gyermeket és biztonságba helyezték őt. Az apára egy másik szobában találtak eszméletlen állapotban. A férfi láthatóan önmagának okozott sérüléseket. A mentők a két sérültet kórházba vitték. A gyermeket a helyszínen megvizsgálták, és megállapították, hogy sérülést nem szenvedett, így átadták a hozzátartozóknak.


A nyomozók Sz. D.-t emberölés kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták a férfi letartóztatását. Az illetékes bíróság elrendelte azt, és a büntetőeljárás alatt mindvégig fenntartotta. Az eljáró hatóság a bűncselekmény minősítését az eljárásban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntettre módosította.

A nyomozó hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu +Frissmédia