KÉK FÉNY
Másik rendőrgyilkosság lesz! - üvöltötte a nyírbátori férfi
Ez a kijelentés hangzott el szombat délután Nyírbátorban egy családi ház szobájában, ahol a helyi rendőrök egy korábbi szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság ügyében keresték meg az ott lakó fiatal édesanyát. A lány apja nehezen tolerálta a számára zaklatásnak tűnő rendőri intézkedést.

Nyírbátor egyik csendes utcájában él a helyiek szerint rendes, köztiszteletben álló család, melynek feje azzal fenyegetett meg egy intézkedő rendőrt, hogy megöli. Az ítéleti tényállás szerint, a rendőrök január 21-én jelentek meg a nyírbátori házban, ahol egy körözött nővel szemben intézkedtek, miután ő nem töltötte le egy szabálysértési bírság meg nem fizetése helyébe lépő elzárását. Az intézkedéskor a nő édesapja is a házban tartózkodott, és az egyik, általa korábbról ismert rendőrrel kiabált. Azt kérdezte, hogy milyen alapon ment be a házba, majd távozásra szólította fel.

A férfi lapunknak azt mondta: ideges volt, nem értette, hogy a rendőr miért ment be az engedélye nélkül a lakásba. Tetézte a feszültségét, hogy anyagi gondokkal küszködik, mivel egy nagyon súlyos betegségen van túl. Daganatot távolítottak el a bélrendszeréből és emiatt hónapokig dolgozni sem tudott. Tudja, hogy ez nem mentesíti, és nagyon sajnálja, hogy az ismerős rendőrt megfenyegette. Csak csúsztak ki a száján a szavak, bele sem gondolt, hogy ebből baj lehet - mondja.

Szintén az ítéleti tényállás tartalmazza, hogy rendőr közölte a férfival az intézkedés okát, egyúttal fel is szólította cselekményének abbahagyására. A férfi ennek nem tett eleget, a rendőrt továbbra is folyamatosan, indulatosan sértegetve távozásra szólította fel.

Többször megszurkálással, a torka elvágásával, megöléssel, illetve a feje szétverésével fenyegette meg a rendőrt, és mindezek nyomatékosítására a január 12-én Budapesten intézkedő rendőr sérelmére elkövetett emberölésre utalva azt is közölte, hogy amennyiben a rendőr nem hagyja el az ingatlant „…másik rendőrgyilkosság lesz!”.


A férfit a rendőrök előállították a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A férfi a kihallgatás során beismerő vallomást tett, ami lehetővé tette a gyorsított bíró elé állítást.

A regionális nyomozó ügyészség a férfit gyorsított eljárásban január 23-án a Nyírbátori Járásbíróság elé állította, amely jogerősen 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

- FrissMédia -