AKTUÁLIS
Máriapócsról vittek ma ebédet a kisvárdai kórház covid-részlegére
Három kórházat keresett meg a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokház azzal, hogy ebéddel segítené a koronavírusos betegeket ápolókat-gyógyítókat. Kisvárdára ma 60 adag ételt szállítottak.

Kisvárdán, Nyíregyházán és Debrecenben is örömmel fogadták a máriapócsi kezdeményezést - mondja a zarándokház konyhaigazgatója, Nagy-Nemes Brigitta. Ők pedig örültek, hogy hozzá tudnak járulni a járvány ellen küzdők ellátásához. Az ételadomány ötletét azonnal támogatta Orosz István atya kegyhelyigazgató és Dr. Seszták István helynök, hivatalvezető is.


A főzőkonyha dolgozói ma 60 adag tarhonyás húst és káposztasalátát készítettek el a Felső-Szabolcsi Kórház covid-részlegén dolgozó nővéreknek, orvosoknak, ápolóknak. Az ételadományt Hegyi Henrik Dénes főigazgató és Mosolygó Tibor görögkatolikus kórházi lelkész vette át a máriapócsi konyhaigazgatótól és Pindzsu István atyától, a Családvár igazgatójától. Akik még a héten további 100 tál ételt visznek Nyíregyházára, aztán Debrecenbe indulnak 70 adaggal. A kórházak maguk mérték fel az igényeket.


Kérdésünkre, hogy honnét pattant ki az ételadomány ötlete, Nagy-Nemes Brigitta azt mondja, több motivációjuk is volt. Máriapócson több százezer ember fordul meg évente, ám most a járványhelyzet otthon tartja a zarándokokat, látogatókat, és a konyhán dolgozók felszabadult energiáit minél pozitívabban szeretnék lekötni. Másrészt sajnos ma már majdnem mindenkinek van koronavírusos ismerőse, rokona. "Mi nem lehetünk ott mellettük, de szeretnénk kifejezni a hálánkat azoknak, akik ápolják, gyógyítják, biztatják őket" - meséli Brigitta. Szerinte ez a legkevesebb, amit adhatnak a gondoskodásért.


- FrissMédia -